Siu mai-opskrift
Ingredienser
Fyld:
Dip:
Fremgangsmåde
Step 1
Fyld: Pil og hak løgene. Skær stokken af shiitakesvampene af, og hak svampene groft. Skræl og riv ingefæren. Dup svinekødet tørt, skær det i små stykker, og fordel kødet på et skærebræt. ”Hak” kødet grundigt med bagsiden af en køkkenkniv for at findele/mose det.
Step 2
Kom det ”mosede” kød i en stor skål. Tilsæt shiitakesvampe, ingefær, sukker, kødbouillon, sojasauce, æg, sesamolie og sake, og ælt det hele godt sammen i hånden.
Step 3
Vend de hakkede løg i kartoffelmelet (tag lidt kartoffelmel fra til ærterne) i en anden skål. Kom de melede løg i kødblandingen, og bland det hele godt sammen.
Step 4
Fordel dejpladerne på køkkenbordet, og læg ca. 30 g kødfyld på hver dejplade. Form dejen med fyldet til en blomst. Tryk bunden lidt flad, så siu mai’erne kan stå selv.
Step 5
Drys de frosne ærter med resten af kartoffelmelet, og læg 1 ært på hver siu mai. Fordel siu mai’erne i en dampkurv med tilstrækkelig stor afstand, og damp dem i ca. 8 minutter ved høj varme. Server de færdige siu mai med sojasauce og sennep.
Tip:
Hvis du ikke har en dampkurv: Læg et stykke let smurt bagepapir på en tallerken, og stil siu mai’erne på bagepapiret med tilstrækkelig afstand. Kom ca. 3 cm vand i en dyb pande (eller wok), og lad vandet koge op. Placér tallerkenen med siu mai’erne midt i panden, og damp dem i ca. 8 minutter under låg.
Færdig dej til gyoza og siu mai fås som dybfrost i handlen og skal optøs før brug. Den optøede dej bør ikke nedfryses igen, da pladerne så vil klistre sammen, når de tøs op igen.
Færdigt tilberedte siu mai kan fint fryses ned og smager lige så godt efter optøning, som når de er frisk tilberedt.
Opskrifts-ID: 106
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide