Hjemmelavede sojafritter med citronmayo
Hjemmelavede sojafritter med citronmayo

Hjemmelavede sojafritter med citronmayo

Samlet tid50 min.
20 min.Arbejdstid
30 min.Tilberedningstid

Klar til en snack, der virkelig hitter? Hjemmelavede sojafritter, der er sprøde og let salte, perfekt til at dyppe i en lækker citronmayo med en smule soja. Let at lave, umulig at modstå!

Ingredienser

4 Portioner

Pomfritter:

1 kg
bagekartofler
100 ml
eddike
Olie til stegning

Citronmayo med sojasauce:

2 
pasteuriserede æggeblommer
Saft og skal fra 1 økologisk citron
300 ml
smagsneutral olie
Salt

Fremgangsmåde

Step 1

1 kg bagekartofler

Skær kartoflerne i pommes frites-størrelse. Kom dem op i en stor balje med koldt vand, og lad dem trække stivelsen ud. Skift vandet cirka hvert minut i 5-6 minutter, indtil vandet er klart.

Step 2

100 ml eddike

Kog dem nu i letsaltet vand med 1 dl eddike, indtil de er møre. Tag dem ud af gryden og lad vandet dryppe af.

Step 3

Olie til stegning

Varm en pande eller frituregryde op med for eksempel rapsolie eller majsolie, og kog pomfritterne heri i 10 minutter.

Step 4

Salt

Tag dem af varmen, lad dem køle af, og kog dem nu igen i et par minutter. Lad dem tørre på et stykke madpapir eller køkkenrulle, drys med salt og server straks.

Step 5

2  pasteuriserede æggeblommer – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – Saft og skal fra 1 økologisk citron – 300 ml smagsneutral olie

Kom sojasauce, saft og skal fra 1 citron og olien op i en røreskål eller foodprocessor, og pisk ved lav hastighed, imens du langsomt kommer æggeblommerne i. Pisk, indtil du har en ensartet masse. Smag til med mere soja alt efter, hvordan du ønsker smagen.

Opskrifts-ID: 1421

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

1 kg bagekartofler

Skær kartoflerne i pommes frites-størrelse. Kom dem op i en stor balje med koldt vand, og lad dem trække stivelsen ud. Skift vandet cirka hvert minut i 5-6 minutter, indtil vandet er klart.

100 ml eddike

Kog dem nu i letsaltet vand med 1 dl eddike, indtil de er møre. Tag dem ud af gryden og lad vandet dryppe af.

Olie til stegning

Varm en pande eller frituregryde op med for eksempel rapsolie eller majsolie, og kog pomfritterne heri i 10 minutter.

Salt

Tag dem af varmen, lad dem køle af, og kog dem nu igen i et par minutter. Lad dem tørre på et stykke madpapir eller køkkenrulle, drys med salt og server straks.

2 pasteuriserede æggeblommer – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – Saft og skal fra 1 økologisk citron – 300 ml smagsneutral olie

Kom sojasauce, saft og skal fra 1 citron og olien op i en røreskål eller foodprocessor, og pisk ved lav hastighed, imens du langsomt kommer æggeblommerne i. Pisk, indtil du har en ensartet masse. Smag til med mere soja alt efter, hvordan du ønsker smagen.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer

Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.