

Hjemmelavede sojafritter med citronmayo
Klar til en snack, der virkelig hitter? Hjemmelavede sojafritter, der er sprøde og let salte, perfekt til at dyppe i en lækker citronmayo med en smule soja. Let at lave, umulig at modstå!
Fremgangsmåde
Step 1

1 kg bagekartofler
Skær kartoflerne i pommes frites-størrelse. Kom dem op i en stor balje med koldt vand, og lad dem trække stivelsen ud. Skift vandet cirka hvert minut i 5-6 minutter, indtil vandet er klart.
Step 2
100 ml eddike
Kog dem nu i letsaltet vand med 1 dl eddike, indtil de er møre. Tag dem ud af gryden og lad vandet dryppe af.
Step 3
Olie til stegning
Varm en pande eller frituregryde op med for eksempel rapsolie eller majsolie, og kog pomfritterne heri i 10 minutter.
Step 4
Salt
Tag dem af varmen, lad dem køle af, og kog dem nu igen i et par minutter. Lad dem tørre på et stykke madpapir eller køkkenrulle, drys med salt og server straks.
Step 5
2 pasteuriserede æggeblommer – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – Saft og skal fra 1 økologisk citron – 300 ml smagsneutral olie
Kom sojasauce, saft og skal fra 1 citron og olien op i en røreskål eller foodprocessor, og pisk ved lav hastighed, imens du langsomt kommer æggeblommerne i. Pisk, indtil du har en ensartet masse. Smag til med mere soja alt efter, hvordan du ønsker smagen.
Opskrifts-ID: 1421
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide