Fyldte aubergine-/squashskiver med svampe
Fyldte aubergine-/squashskiver med svampe

Fyldte aubergine-/squashskiver med svampe

Samlet tid40 min.
10 min.Arbejdstid
30 min.Tilberedningstid

Ingredienser

4 Portioner
1 
forårsløg
80 g
tofu
200 g
hakket kyllingekød
1 
æggehvide
Friskkværnet peber
1 
aubergine (eller stor squash)
4 ½ spsk.
kartoffelmel (eller majsstivelse)
200 g
shiitakesvampe (kan evt. erstattes af champignons)
1 spsk.
smør
2 spsk.
planteolie
Næringsindhold:1324 kJ / 315 kcal
12,9 gFedt
18,5 gProtein
28,6 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Fyld: Rens og skyl forårsløget, og hak det fint. Lad tofuen dryppe af, og skær den i små tern eller mos den. Rør hakket kyllingekød, æggehvide, forårsløg, tofu og 3 spsk. pankorasp godt sammen, og krydr med peber og 1 spsk. Teriyaki BBQ-sauce med honning. Tilsæt evt. lidt mere pankorasp, hvis fyldet er for blødt.

Step 2

Skyl auberginen (eller squashen), skær enderne fra, og skær frugten i ca. 3 mm tykke skiver. Dup den ene side af skiverne i kartoffelmel, og kom lidt fyld på den melede side af halvdelen af skiverne. Læg den anden halvdel af skiverne ovenpå, så den melede side vender ned mod fyldet. Tryk kanterne let sammen.

Step 3

Rens svampene, og skær dem evt. i mindre stykker. Varm smørret op på en pande, svits svampene i smørret, og krydr med Kikkoman Søt Soyasaus (eller almindelig Kikkoman Sojasauce + sukker) og peber.

Step 4

Varm olien op på en pande. Steg auberginesandwichene på begge sider, tag dem af panden, og hold dem varme. Kom den resterende Teriyaki BBQ-sauce med honning på panden, og lad den blive varm. Glasér auberginesandwichene i Teriyaki-saucen, og anret dem portionsvis på tallerkener. Pynt med de stegte svampe og evt. forårsløg snittet i ringe. Serveres straks.

Tip:

Squashskiver er nemmere at håndtere, hvis de svitses eller blancheres et kort øjeblik, før de fyldes. Efter ønske kan de fyldte grøntsagsskiver også pyntes med ristet pankorasp.

Opskrifts-ID: 842

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Fyld: Rens og skyl forårsløget, og hak det fint. Lad tofuen dryppe af, og skær den i små tern eller mos den. Rør hakket kyllingekød, æggehvide, forårsløg, tofu og 3 spsk. pankorasp godt sammen, og krydr med peber og 1 spsk. Teriyaki BBQ-sauce med honning. Tilsæt evt. lidt mere pankorasp, hvis fyldet er for blødt.

Skyl auberginen (eller squashen), skær enderne fra, og skær frugten i ca. 3 mm tykke skiver. Dup den ene side af skiverne i kartoffelmel, og kom lidt fyld på den melede side af halvdelen af skiverne. Læg den anden halvdel af skiverne ovenpå, så den melede side vender ned mod fyldet. Tryk kanterne let sammen.

Rens svampene, og skær dem evt. i mindre stykker. Varm smørret op på en pande, svits svampene i smørret, og krydr med Kikkoman Søt Soyasaus (eller almindelig Kikkoman Sojasauce + sukker) og peber.

Varm olien op på en pande. Steg auberginesandwichene på begge sider, tag dem af panden, og hold dem varme. Kom den resterende Teriyaki BBQ-sauce med honning på panden, og lad den blive varm. Glasér auberginesandwichene i Teriyaki-saucen, og anret dem portionsvis på tallerkener. Pynt med de stegte svampe og evt. forårsløg snittet i ringe. Serveres straks.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04

Få mere at vide

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.