Chokolademousse med espresso og appelsin
Chokolademousse med espresso og appelsin

Chokolademousse med espresso og appelsin

5 1 Bedømmelse
Samlet tid 5 min.
5 min. Arbejdstid

En luftig mousse af mørk chokolade og espresso med en smule Kikkoman sojasauce for et raffineret, saltet pift. Retten toppes med appelsinskal, kanel og revet chokolade i en overdådig og elegant dessert til festmåltider.

Ingredienser

2 Portioner
60 g
mørk chokolade (85% kakao), smeltet
30 ml
espresso
1 
stort æg, blomme og hvider delt
1 ½ tsk.
stødt kanel
 ½ 
appelsin, skallen heraf
80 ml
double cream piskefløde, afkølet
1 tsk.
sukker
 ½ 
appelsin, skåret i skiver som pynt
1 tsk.
revet mørk chokolade
Næringsindhold:2.534 kJ / 606 kcal
54 gFedt
7,5 gProtein
22,5 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

60 g mørk chokolade (85% kakao), smeltet – 30 ml espresso – 1 tsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce

Bland smeltet mørk chokolade, espresso og Kikkoman sojasauce i en mellemstor skål. Bland det hele sammen, indtil blandingen er glat.

Step 2

1  stor æg: æggeblomme –  ½ tsk. stødt kanel –  ½  appelsin, skallen heraf

Tilsæt æggeblomme, kanel og appelsinskal fra den halve appelsin til chokoladeblandingen. Rør det sammen, indtil moussen er rørt sammen. Stil derefter moussen til side.

Step 3

80 ml double cream piskefløde, afkølet – 1  stort æg: æggehvide – 1 tsk. sukker

Pisk piskefløden i en separat afkølet skål, indtil piskefløden er stiv. Pisk æggehviden og sukker i en anden skål, indtil skummet er stift. Rør en tredjedel af piskefløden i chokoladeblandingen for at gøre blandingen mere lind. Fold derefter resten af fløden i. Fold til sidst den piskede æggehvide i blandingen, indtil der ikke kan ses noget hvidt længere.

Step 4

 ½  appelsin, skåret i skiver som pynt – 1 tsk. stødt kanel – 1 tsk. revet mørk chokolade

Del moussen i to glas eller skåle. Køl den i køleskabet i minimum 2 timer, eller indtil moussen har sat sig. Server den færdige mousse med appelsinskiver, et drys kanel og revet chokolade.

Opskrifts-ID: 1613

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

60 g mørk chokolade (85% kakao), smeltet – 30 ml espresso – 1 tsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce

Bland smeltet mørk chokolade, espresso og Kikkoman sojasauce i en mellemstor skål. Bland det hele sammen, indtil blandingen er glat.

1 stor æg: æggeblomme – ½ tsk. stødt kanel – ½ appelsin, skallen heraf

Tilsæt æggeblomme, kanel og appelsinskal fra den halve appelsin til chokoladeblandingen. Rør det sammen, indtil moussen er rørt sammen. Stil derefter moussen til side.

80 ml double cream piskefløde, afkølet – 1 stort æg: æggehvide – 1 tsk. sukker

Pisk piskefløden i en separat afkølet skål, indtil piskefløden er stiv. Pisk æggehviden og sukker i en anden skål, indtil skummet er stift. Rør en tredjedel af piskefløden i chokoladeblandingen for at gøre blandingen mere lind. Fold derefter resten af fløden i. Fold til sidst den piskede æggehvide i blandingen, indtil der ikke kan ses noget hvidt længere.

½ appelsin, skåret i skiver som pynt – 1 tsk. stødt kanel – 1 tsk. revet mørk chokolade

Del moussen i to glas eller skåle. Køl den i køleskabet i minimum 2 timer, eller indtil moussen har sat sig. Server den færdige mousse med appelsinskiver, et drys kanel og revet chokolade.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer

Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.