

Chokolademousse med espresso og appelsin
En luftig mousse af mørk chokolade og espresso med en smule Kikkoman sojasauce for et raffineret, saltet pift. Retten toppes med appelsinskal, kanel og revet chokolade i en overdådig og elegant dessert til festmåltider.
Fremgangsmåde
Step 1

60 g mørk chokolade (85% kakao), smeltet – 30 ml espresso – 1 tsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce
Bland smeltet mørk chokolade, espresso og Kikkoman sojasauce i en mellemstor skål. Bland det hele sammen, indtil blandingen er glat.
Step 2

1 stor æg: æggeblomme – ½ tsk. stødt kanel – ½ appelsin, skallen heraf
Tilsæt æggeblomme, kanel og appelsinskal fra den halve appelsin til chokoladeblandingen. Rør det sammen, indtil moussen er rørt sammen. Stil derefter moussen til side.
Step 3

80 ml double cream piskefløde, afkølet – 1 stort æg: æggehvide – 1 tsk. sukker
Pisk piskefløden i en separat afkølet skål, indtil piskefløden er stiv. Pisk æggehviden og sukker i en anden skål, indtil skummet er stift. Rør en tredjedel af piskefløden i chokoladeblandingen for at gøre blandingen mere lind. Fold derefter resten af fløden i. Fold til sidst den piskede æggehvide i blandingen, indtil der ikke kan ses noget hvidt længere.
Step 4

½ appelsin, skåret i skiver som pynt – 1 tsk. stødt kanel – 1 tsk. revet mørk chokolade
Del moussen i to glas eller skåle. Køl den i køleskabet i minimum 2 timer, eller indtil moussen har sat sig. Server den færdige mousse med appelsinskiver, et drys kanel og revet chokolade.
Opskrifts-ID: 1613
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide








