Garanteret vegansk: Kikkoman sojasauce er nu V-mærke certificeret

Oktober 2020. Dette symbol er en vigtig hjælp i forbindelse med det daglige indkøb for veganere i mange europæiske lande: det såkaldte V-mærke på etiketten, som kun produkter, der ikke indeholder ingredienser af animalsk oprindelse må være mærket med. 

Tre sojasaucer fra Kikkoman er nu officielt blevet mærket med det eftertragtede mærke af den uafhængige European Vegetarian Union (EVU) i henhold til en striks kontrol- og udvalgsprocedure. Det drejer sig om den naturligt bryggede sojasauce, den naturligt bryggede sojasauce med 43% mindre salt og den Tamari glutenfri sojasauce. Med V-mærket vil Kikkoman give alle fans af sojasaucer en hurtig, vigtig og god indkøbshjælp, og planlægger derfor at udvide certificeringen til at omfatte andre saucer i den nærmeste fremtid.

Med Vegan-mærket og V-mærket reagerer Kikkoman på en vigtig trend inden for madlavning. Et stigende antal mennesker i Europa ernærer sig nemlig bevidst vegansk, uden animalske produkter. 

For alle fans af vegetarisk og vegansk mad har Kikkoman desuden kreeret nogle lækre opskrifter. I en håndevending og med trendy ingredienser, som for eksempel edamamebønner, broccoli, blomkål, græskar, søde kartofler og tofu gør de det veganske køkken afvekslende og løfter det. Nye, veganske opskrifter finder du her. Det betaler sig at prøve dem!

Produkterne med V-mærket på etiketterne fås i handlen fra oktober 2020. Tidspunktet for, hvornår de er tilgængelige, kan variere fra land til land. Selvfølgelig er produkterne, der kan købes lige nu, veganske - fordi opskriften ikke ændres.