Lækkert, kreativt, vegansk!

Kikkoman præsenterer veganske opskrifter med lækre, trendy ingredienser og sojasaucer med V-mærket

At fremtrylle enkle, veganske opskrifter, der ikke kun overbeviser med veganske ingredienser af høj kvalitet, men også smager rigtigt lækkert - det er ingen kunst! Det, der skal til, er ofte ikke ret meget. Også forberedelsen er nem. Krydder- og sojasaucer fra Kikkoman uden animalske ingredienser giver i den forbindelse den fyldige smag.

Tre af dem er endda mærket og certificeret med det kendte V-mærke: Den naturligt bryggede sojasauce, den naturligt bryggede sojasauce med 43% mindre salt og den glutenfri Tamari sojasauce.De klarer sig uden ingredienser af animalsk oprindelse, er rig på umami og giver alle retter - også veganske - en lækker smag og en afbalanceret og appetitlig aroma. Og så er de velegnet som erstatning for salt!

Lad dig inspirere og forføre af vores vegansk opskrifter med edamamebønner, broccoli, græskar, søde kartofler og tofu. Vi er sikker på: Ikke-veganere kan også lide dem.

Bruschetta: en klassiker fra det italienske køkken i en vegansk variation med EDAMAMEBØNNER

En frisk og sprød baguette med olivenolie af høj kvalitet. En drøm for alle elskere af italienske antipasti. Med Kikkoman fremtryller nemt to veganske toppings af edamamebønner  og semidried tomater. Og så er den veganske forret eller den veganske snack klar.

En grøntsagsfest med broccoli, blomkål og græskar – med vegansk bechamelsauce

Det veganske køkken er for det meste sprødt, friskt og farverigt. Sådan forholder det sig også med den veganske grøntsagsgratin fra Kikkoman. Her mødes grønne broccoli- og hvide blomkålsbuketter og masser af orange græskar. Med sprødt sojasauce-drys og den veganske bechamelsauce er det en sand gourmetret for veganere.

Franske galettes af edamamebønner, majs og tofu – helt uden mælk, med en sød Tamari-sauce.

De er super lækre: de franske pandekager, der oftest fyldes med alverdens lækkerier. Galettedejen tilberedes normalt med mælk. Den behøver man dog ikke ved denne veganske galette-opskrift fra Kikkoman, som klarer sig helt uden. Edamamebønner, majs og tofu overtager føringen. En lækker Tamari-sauce giver en behageligt aromatisk smag. Bon appétit!

Kødfrie steaks af søde kartofler, pyntet med grøntsagsstrimler, serveret med lækker avocadocreme

Hvis du vil overraske familien eller vennerne med en saftig steak, så har du fundet den rette opskrift - dog i en vegansk fortolkning. Steg dertil ganske enkelt en tyk skive af en sød kartoffel gyldenbrun og karamellisér den med Kikkoman naturligt brygget sojasauce samt æblesaft, og servér med avocadocreme og grøntsager - og så kan vegetarsteaken lægges på tallerkenen. Herligt aromatisk!

Vegansk pilaf med masser af grøntsager:

Den perfekte kombination af ris og farverige grøntsager. Ris og masser af farverige, friske grøntsager er stjernerne ved denne veganske pilaf, der ikke kun er noget for ganen, men også øjet. I denne opskrift bliver det tydeligt, hvad risretten, der oprindeligt er orientalsk, har at byde på - den er helt vegansk og giver ikke afkald på smagen! Røde peberfrugter, champignoner, auberginer, gule og grønne zucchini samt cherrytomater sætter kulør på retten, Kikkoman naturligt brygget sojasauce krydrer. En god kombination!

Vil du læse mere om vores veganske sojasaucer? Tre af vores sojasaucer er blevet mærket med det uafhængige V-mærke. Du kan læse alt om certificeringen her.

Vidste du?

Hvis man spiser vegansk, behøver man ikke at give afkald på noget, men må gerne være opfindsom: Agavesirup eller ahornsirup i stedet for honning, soja-, mandel- og havredrik i stedet for mælk, tofu i stedet for kød og purerede mandler i stedet for creme fraiche. I det veganske køkken står afveksling og kreativitet på menuen.