Vejen til hjertet går gennem maven:

tre kærestemenuer til valentinsdag

Den 14. februar står den på romantik og røde roser næsten overalt i verden: Valentinsdag er de forelskedes dag – og dagen, hvor man giver udtryk for sin hengivenhed gennem søde hilsner og andre kærlighedserklæringer. Valentinsdag kan føres tilbage til den hellige Valentinus; traditionen begyndte faktisk helt tilbage i det 3. århundrede. I det gamle Rom var det nemlig skik at give kvinderne blomster den 14. februar til ære for den romerske gudinde Juno. Ritualerne på valentinsdag er forskellige fra land til land. Mens det i store dele af Europa er almindeligt, at opmærksomhederne går begge veje, så både kvinder og mænd kan glæde sig over blomster, kærestebreve og små gaver, er det kun mændene, der får gaver i Japan på valentinsdag.

Japanske valentinsritualer 

I Japan overrækker kvinderne traditionelt chokolade og andre søde sager til mænd, der har en særlig plads deres hjerte – eller mænd, de har en vis sympati for eller bare er glade for at arbejde sammen med. I Japan er valentinsdag nemlig ikke kun de elskendes dag! Præcis én måned senere, på den såkaldte ”White Day” den 14. marts, gengælder mændene denne gestus med forskellige opmærksomheder til damerne, for det meste ikke kun i form af hvid chokolade, men derimod ofte med rigtige gaver.  

Forførende fristelser til forelskede par 

Bortset fra blomster, kærestebreve og små gaver er en romantisk middag med kæresten en af de mest populære valentinstraditioner verden over. Kikkoman har sammensat tre forskellige valentinsmenuer til en romantisk aften for to, så du kan forkæle din elskede med fristende og forførende lækkerier, der kommer fra hjertet. 

1. Middelhavsinspireret valentinsmenu

Det charmerende ved denne valentinsmenu er kombinationen af de mange sunde og friske råvarer. Glæd dig til at forkæle kæresten med en menu bestående af lækre retter krydret med en god sjat Kikkoman naturligt brygget sojasauce, der glæder ganen og stimulerer sanserne!

Du kan finde mange flere opskrifter og få mere inspiration her!

2. Valentinsmenu til yndere af det asiatiske køkken 

Denne valentinsmenu med asiatisk touch byder på lidt mere eksotiske smagsoplevelser i form af spændende retter med stærke og frugtige komponenter. 

Du kan finde masser af lækre asiatiske opskrifter her.

3. Valentinsmenu til Japan-entusiaster

Det japanske køkken er altid populært, ikke mindst på valentinsdag! I Japan er der tradition for at sætte mange små specialiteter på bordet på én gang i stedet for at servere den ene ret efter den anden. Og det behøver bestemt ikke altid at være sushi, maki & co.! Kikkoman har sammensat et udvalg af hjertensgode japanske lækkerier, der er særligt velegnede til en romantisk kæresteaften. Det gode ved denne valentinsmenu er, at det hele kan forberedes på forhånd.

Variér selv menuen! Du finder mange flere typiske japanske opskrifter her.