Nemt og hurtigt:

Kikkomans bud på lækre snacks, der ikke kræver de store færdigheder i køkkenet!

Hvad enten det er efter en anstrengende dag eller i weekenden: Somme tider har man ikke rigtig tid eller lyst til at lave mad, og køleskabet byder ikke på ret meget andet end grøntsager, et par æg og sojasauce.  Det kunne have været værre, for disse få enkle råvarer kan fint bruges til en række små, sunde og lækre måltider, som kan laves i en håndevending. Et par stænk sojasauce er nok til at give de forskellige snacks et helt særligt pift: en kraftig, rund og fyldig umami-smag. Du kan supplere op med andre ting, du har i huset, for eksempel et par kartofler, en avocado, en dåse tunfisk eller et løg eller to. Ved at tilsætte en sjat sojasauce kan du forvandle en lang række råvarer til spændende små retter, der er både er sunde og lækre. Og når det gælder snacks, er der ingen regler – bortset fra reglen om, at det er tilladt at eksperimentere med alt, hvad du godt kan lide. Prøv dig frem!

Minikartofler med sojasauce-sesamdip

Skyl og kog nogle kartofler. Rist lidt sesam kort på en pande uden fedtstof ved jævn temperatur. Bland lige dele salatmayonnaise og yoghurt sammen i en lille skål, og tilsæt sojasauce og de ristede sesamfrø. Som alternativ til den hjemmelavede sojasauce-sesamdip kan du også bruge brugsfærdig Kikkoman Sesamdressing som dip. Den er smagt til med malet sesam, som giver dressingen en karakteristisk og særdeles lækker smag. Advarsel: Der er risiko for at blive afhængig!

Avocadocreme à la Kikkoman

En hurtig og lækker snack, der både kan nydes som dip og som smørepålæg! Skær to avocadoer i halve, tag kernerne ud, og mos frugtkødet. Hvis du har grønne sojabønner (edamamebønner, fås frosne) i huset, kan du tilsætte to kopper – men det er ikke nødvendigt. Krydr avocadoblandingen med hvidløg og Ponzu citrus sojasauce, tilsæt løg, tomater og saften af en lime – så har du fremtryllet en lækker guacamole! Du kan finde en detaljeret opskrift her.

Røræg med champignons

En hurtig lille snack, der er perfekt som mellemmåltid eller morgenmad. Pisk et par æg sammen, og krydr med en god sjat sojasauce. Tilsæt rensede champignoner skåret i tynde skiver, og vend massen rundt på en pande, til æggene samler sig til røræg. Drys evt. med frisk purløg, hvis du har lidt i huset eller køkkenhaven. 

Grøntsagsstænger med sojasaucedip

Hvad enten det er gulerødder, agurker eller peberfrugter – råkost smager bedst med dip til! Vi har samlet nogle forslag til dips, der passer mindst lige så godt til brød, grissini eller nachos som til grøntsagsstænger. Fristende og forførende!

Tomat-ponzu-dip

Mango-ponzu-dip​​​​​​​

Her er endnu flere opskrifter på lækre og samtidig mættende snacks, som kan laves i en håndevending på højst 30 minutter:

Poke wraps med omelet

Du har sikkert lidt spinat i fryseren, som du hurtigt kan tø op. Noripladerne kan erstattes med tortillapandekager eller hjemmelavede tynde pandekager. Og hvis du ikke har vores lækre Sauce for Poke Bowl i huset, kan du bare bruge almindelig sojasauce​​​​​​​!

Er du på udkig efter inspiration til nye spændende retter med Kikkoman sojasauce? Her finder du flere bud på lækre snacks.

Vidste du, at …

Daglige fødevarer såsom kartofler, en resterende avokado, en dåse tun eller nogle løg, kombineret med sojasauce, kan hurtigt omdannes til små, sunde måltider, der også smager godt.