Hilsner fra Japan: Kirsebærtræerne blomstrer!

HANAMI-festivalen markerer starten på foråret med kirsebærtræer i fuldt flor

Når vejrudsigten i Japan står på ”sakura zensen”, hvilket direkte oversat betyder ”kirsebærblomstfront”, og et hav af lyserøde og hvide kirsebærblomster dækker hele landet, markeres starten på foråret med en stor HANAMI-fest – og de blomstrende kirsebærtræer lokker besøgende fra hele verden til Japan, hvor Kikkoman har sine rødder.

Fra midt i marts til begyndelsen af april står Japans ca. 300 forskellige arter af kirsebærtræer i fuldt flor. Blomstringen starter på Kyūshū, den sydligste af Japans fire hovedøer, og fortsætter nordøstpå til den største ø Hakkaido helt oppe nordpå. Lidt efter lidt breder de fine kirsebærblomster sig over hele landet som et lysende blomsterhav med et farvespil, der changerer fra hvid og sart rosa til kraftig pink. 

Blomstringen varer i ca. 10 dage, og i denne tid fejrer japanerne forårets komme. Man pakker en picnickurv med bento og sake og mødes med familien, vennerne og kollegerne under de smukt blomstrende kirsebærtræer for at nyde det storslåede naturskuespil. En fest for alle sanser!

Vidste du, at …

Kirsebærtræernes blomstring er et af de mest kendte symboler på den japanske kultur. I Kikkomans hjemland står kirsebærblomstringen for skønhed, opbrud og forgængelighed.