Julemenuer med umami-pift

Sådan gør du enhver julemenu til en fantastisk smagsoplevelse med masser af umami

Julen er en fest for alle sanser – ikke mindst smagssansen, der bliver forkælet med mange forskellige lækkerier på denne tid af året. Sødt, surt, salt og bittert – det er de fire smagsretninger, som alle kender. Men der findes faktisk også en femte smagsdimension: umami – eller velsmag. Den femte smagsretning blev opdaget i 1908 og har siden inspireret kokke verden over, for umamien har et fantastisk kulinarisk talent: Den fremhæver råvarerne og giver maden en rund, fyldig og udsøgt smag – hvad enten det er supper, salater, kødretter, fiskeretter eller grøntsagsretter. Kikkoman fortæller dig, hvordan du nemt kan give enhver julemenu et lækkert umami-pift.

Sojasauce giver fine supper et elegant løft

Hvad enten det er en klar suppe med fyld eller en grøntsagssuppe – en sjat Kikkoman naturligt brygget sojasauce runder smagen perfekt af. Sojasaucen erstatter saltet og giver julesuppen en dejlig rund og fyldig smag. Selvfølgelig har Kikkoman også samlet nogle gode opskrifter på lækre supper til din julemenu. 

Lækre salatdressinger med sojasauce

Prøv at servere en salatdressing med sojasauce i stedet for en klassisk olie-eddike-dressing – dine gæster vil elske det! Du kan også give dine salater et let eksotisk touch ved at bruge Kikkoman Ponzu citrus sojasauceKikkoman Ponzu appelsin eller Kikkoman Ponzu chili. Saucernes udsøgte aromaer og umami-effekt sørger for et frisk og levende pift. 

Festlige hovedretter – fuldendt med sojasauce

Er sojasauce ikke kun beregnet til asiatiske specialiteter? Nej da! Med Kikkomans sojasaucer kan du give alle mulige retter et ekstra lækkert twist og masser af umami – en helt fantastisk kraftig, rund og fyldig smag. Prøv for eksempel at pensle julestegen med Kikkoman naturligt brygget sojasauce og lidt honning eller med Kikkoman naturligt brygget sød sojasauce. Det giver kødet en flot og appetitlig glans og gør smagen endnu bedre. Og selvfølgelig kan du også pifte dine saucer op med en sjat Kikkoman naturligt brygget sojasauce! Hvad enten der står kød, fisk eller grøntsager på menuen til jul: Kikkomans sojasaucer gør enhver ret til et festmåltid.

Desserter: sanseorgie med søde overraskelser

Desserten er kronen på værket og den perfekte afslutning på en god middag. Men hvordan passer sojasauce og dessert sammen? Helt fantastisk! Sojasauce forkæler nemlig også sanserne ved at give de søde sager en femte smagsdimension – umami. For eksempel harmonerer sojasauce og chokolade helt vidunderligt. Du kan også lave mange andre lækre desserter med Kikkoman naturligt brygget sojasauce eller den lidt sødere Kikkoman naturligt brygget sød sojasauce