Grillmad med sojasauce, Teriyaki, Ponzu & co.

Så er grillsæsonen skudt i gang!

Lækre opskrifter på grillmad, marinader og tilbehør til hele sommeren

Der skal ikke meget til for at gøre BBQ-oplevelsen derhjemme til et rigtigt festmåltid: godt vejr, en altan- eller havegrill og et par spændende opskrifter på lækker grillmad. Kun fantasien sætter grænser for den kulinariske kreativitet! En grillaften lægger op til at servere alt fra kød til fisk, fra grøntsager til salat og fra dip til salsa – alt, hvad du og de andre grillentusiaster har lyst til. På den måde kan alle tage for sig af retterne efter smag og behag og selv vælge mellem de forskellige lækkerier fra grillen. Så bliver en BBQ-sommeraften ikke bedre! Prøv de mange muligheder – smagen taler for sig selv.

Marinering for begyndere og øvede

Det er en stor kunst at marinere råvarer til grillen, tænker du? Tværtimod! Det er supernemt at marinere både kød, fisk og grøntsager – når du ved, hvordan det gøres! Hvis du foretrækker en nem og hurtig løsning, er det oplagt at bruge en færdigmarinade som for eksempel Teriyaki fra Kikkoman, som fås i forskellige smagsvarianter med honning, ristet hvidløg og ristet sesam. Og endda i en glutenfri udgave! Selvfølgelig kan du også lave dine egne lækre grillmarinader med saucerne fra Kikkoman. Fordelen ved at marinere råvarerne er, at grillmaden får mere aroma, en kraftigere smag og en flot konsistens. Når kød, fisk og grøntsager trækker i en marinade, trænger krydderierne dybt ind i råvarerne, og ikke mindst kødet bliver meget mere mørt og lækkert.

Vi har samlet vores yndlingsopskrifter på grillmarinader her:

Grillopskrifter med kød, fisk og vegetariske specialiteter

Kød og fisk er de helt store BBQ-klassikere. De populære kød- og fiskespecialiteter lykkes bedst, når du marinerer dem i nogle timer, før de lægges på grillen: For eksempel i vores færdigmarinade Teriayki marinade, i Kikkoman naturligt brygget sojasauce eller i en af vores specialsaucer som Ponzu citrus eller appelsin.

Få flere grillopskrifter med kød, fisk eller grøntsager på.

Spændende salater og dips til grillbordet

Et stykke mørt kød, saftig fisk og lækkert krydrede grøntsager fra grillen – det er det, der kendetegner en god grilloplevelse. Men selvfølgelig skal der også salater og dips på bordet: Hvad enten det er i form af pasta, couscous, feta, gedeost, halloumi-grillost eller ananas: Tilbehør, salater og dips harmonerer fantastisk med kraftigt krydret grillkød og fisk. Også her kan du med fordel bruge vores BBQ-multitalent, den lækre Teriyaki-sauce. Eller du kan vælge en af de andre spændende saucer fra Kikkoman. Gå selv på opdagelse i vores udvalg:

Er du interesseret i endnu flere opskrifter på tilbehør, salater og dips til grillsæsonen? Dem finder du her.

Vidste du, at …

Når kød, fisk og grøntsager trækker i en marinade, trænger krydderierne dybt ind i råvarerne, og ikke mindst kødet bliver meget mere mørt og lækkert.