Kikkoman Madblog

Japan, washoku & Kikkoman hænger uadskilleligt sammen. Få inspiration i vores madtemaer!

Kikkoman on Fire. Grill & BBQ-opskrifter
Madblog
Kikkoman on Fire. Grill & BBQ-opskrifter

Drømmer du om grillfest med retter fra hele verden? Lad os invitere produkterne fra Kikkoman med, tænde op i grillen og læse vores grillopskrifter igennem!

Knasende sprødhed med Kikkoman Panko – sprød rasp i japansk stil
Madblog
Knasende sprødhed med Kikkoman Panko – sprød rasp i japansk stil

Kikkoman Panko – sprød rasp i japansk stil er et fantastisk allround-talent at have i køkkenet. Den giver alle mulige retter et sprødt pift og gør maden knasende lækker.

Desserter med Kikkoman sojasauce
Madblog
Desserter med Kikkoman sojasauce

I Japan er desserter med sojasauce utroligt populære. Der bruges endda sojasauce i isblandinger for at give isen en udsøgt karamelsmag.

Æggeretter med Kikkoman
Madblog
Æggeretter med Kikkoman

Vidste du, at sojasauce også er særdeles velegnet til æggeretter? I det japanske køkken findes der mange retter med æg i hovedrollen eller som supplerende ingrediens.

Aspargestid med Kikkoman
Madblog
Aspargestid med Kikkoman

Asparges spises mange steder traditionelt med hollandaise, men de smager også fantastisk med sojasauce. Vi har samlet nogle god tips om alt fra indkøb til servering.

Sakura zensen
Madblog
Sakura zensen

Sakura zensen, som direkte oversat betyder ”kirsebærblomstfront”, forvandler hvert år Japan til et imponerende blomsterhav i hvide og lyserøde farver. Her kan du få mere at vide om kirsebærtræernes blomstring i Japan.

Temaki-fest: Nemt og lækkert – her kan alle rulle sig ud!
Madblog
Temaki-fest: Nemt og lækkert – her kan alle rulle sig ud!

Spændende mad, der er lige til at rulle og nyde: Inviter til temaki-fest, stil forskellige lækkerier på bordet, og lad gæsterne lave deres egen temaki-ruller efter smag og behag.

Gyoza – fyldt med masser af lækkerier
Gyoza – fyldt med masser af lækkerier

Dumplings med spændende fyld er en fantastisk smagsoplevelse – hvad enten de er sprødstegte, dampede eller friturestegte. Oplev de mange variationsmuligheder, og lav dine egne japanske gyoza!

Europas traditionelle juleretter
Madblog
Europas traditionelle juleretter

Kikkoman sojasauce giver alle former for juleretter et enestående lækkert umami-pift – her kan du læse hvordan!

Julemenuer med umami-pift
Madblog
Julemenuer med umami-pift

Juletiden er et af årets kulinariske højdepunkter. I Kikkomans opskriftsunivers kan du finde inspiration til mange spændende og festlige juleretter.

Opskrifter på lækre sushi-kager, der altid lykkes
Opskrifter på lækre sushi-kager, der altid lykkes

Sushi-kager ♥ perfekt til en event for hele familien! De er nemme at tilberede og smager lige så lækkert som sushi, maki & co.

Osechi-ryōri: New Year specialities from Japan
Madblog
Osechi-ryōri: New Year specialities from Japan

I Japan er dagene omkring årsskiftet en af årets vigtigste højtider, som fejres med specielle traditioner. Det omfatter blandt andet som de typiske japanske nytårsretter: osechi-ryōri.

Kender du shabu shabu?
Madblog
Kender du shabu shabu?

Oksekød skåret i tynde skiver, kinakål, gulerødder, svampe og forskellige andre grøntsager – det er ingredienserne til den japanske bouillonfondue shabu shabu.

Fondue på den nye måde – med sauce fra Kikkoman
Madblog
Fondue på den nye måde – med sauce fra Kikkoman

Traditionel japansk shabu shabu-fondue – det er både nemt og lækkert! Kikkoman giver dig tre gode opskrifter på, hvordan du give den velkendte europæisk klassiker et spændende japansk touch.

Mad lavet med hjertet: tre menuer på valentinsdag
Madblog
Mad lavet med hjertet: tre menuer på valentinsdag

Valentinsdag er den 14. februar og den perfekte dag til at forkæle dit hjertes udkårne med en kulinarisk candelight-dinner. Kikkoman har sammensat tre forskellige valentinsmenuer.

Nye dips til julens fester
Madblog
Nye dips til julens fester

Som optakt til juletiden har Kikkoman udviklet en række opskrifter på nye dips, der giver enhver menu et lækkert pift. De nye partydips er nemt lavet og overbeviser med en fantastisk umami-smag.

Washoku
Madblog
Washoku

Washoku er navnet på det traditionelle japanske køkken, som er tæt forbundet med landets kultur og filosofi. Og washoku har endda status som UNESCO-verdenskulturarv!

Asiatiske nudler
Madblog
Asiatiske nudler

Kender du alle nudel- og pastatyper? Har du for eksempel hørt om SOBA-, UDON- og RAMEN-nudler? Og hvad med SHIRATAKI-nudler? Her kan du få mere at vide om de spændende asiatiske nudler!

La dolce vita med Kikkoman
Madblog
La dolce vita med Kikkoman

Mange typiske italienske fødevarer som for eksempel parmesanost, tørrede tomater, champignons og ansjoser har én vigtig ting til fælles: umami, en udpræget rund og fyldig smag. Så hvorfor ikke kombinere disse lækkerier med umami-sojasauce?

Japas = japanske tapas
Madblog
Japas = japanske tapas

Japas er mundrette lækkerbiskner, der smager fantastisk. Japanske tapas kan enten være originale japanske specialiteter eller andre småretter inspireret af det traditionelle japanske køkken.

Mexico møder Kikkoman sojasauce
Madblog
Mexico møder Kikkoman sojasauce

Det mexicanske køkken er lige som det japanske køkken blevet udpeget af UNESCO som immateriel verdenskulturarv. Og faktisk passer de to madverdener overraskende godt sammen.

Det hawaiianske fusionskøkken
Madblog
Det hawaiianske fusionskøkken

Den etniske mangfoldighed på Hawaii-øerne i Stillehavet har resulteret i et unikt og meget varieret køkken. De typiske retter er baseret på de forskellige indvandreres madtraditioner, som er blevet til en fast del af det hawaiianske køkken.

Hjemmelavet sushi
Madblog
Hjemmelavet sushi

I dag er sushi kendt og elsket af alle. Det er en stor fornøjelse at nyde en portion veltilberedte maki og co., men det er lige så sjovt at rulle dem selv!

Lækkert, kreativt, vegansk!
Madblog
Lækkert, kreativt, vegansk!

Hvis man spiser vegansk, behøver man ikke at undvære smag! Kikkoman har skabt nogle veganske lækkerier, som har det hele. De veganske sojasaucer fra Kikkoman giver ekstra smag.