Etiketten røber alt

I supermarkedet kan du hurtigt tjekke kvaliteten af sojasauce ved blot at kigge på etiketten, før du køber produktet. En god japansk sojasauce indeholder aldrig sødemidler, smagsforstærkere eller konserveringsmidler.

1.

Først bør du sammenligne næringsoplysningerne på etiketten, især indholdet af protein. Generelt er sojasaucer med højt proteinindhold bedre end dem med lavt indhold. På det japanske marked bliver sojasaucer klassificeret efter det samlede indhold af kvælstof / protein i henhold til Japanese Agricultural Standard (JAS). Klassificeringen indikerer niveauet af umami i sojasaucen. Kikkoman naturligt brygget sojasauce indeholder 10 g protein per 100 ml, hvilket placerer den i kategorien af sojasaucer med ”særlig højt indhold”.

2.

Efterfølgende kan du tjekke listen over ingredienser. Kikkoman naturligt brygget sojasauce er fremstillet af kun fire naturlige ingredienser: vand, sojabønner, hvede og salt. Disse ingredienser gæres og brygges. Tag et nærmere kig på bryggeprocessen for at forstå, hvordan så få ingredienser kan frembringe så mange smagsvarianter. 

Nogle gange støder man på andre mærker, der bruger mere end syv ingredienser, og spørgsmålet er hvorfor. Er det, fordi de har behov for flere ingredienser for at kunne producere hurtigere og billigere, eller for at gøre smagen acceptabel?

3.

Til sidst kan du tjekke flasken for at sikre dig, at du har fat i et kvalitetsprodukt. Dette kan du nemt afgøre ved at ryste flasken langsomt og forsigtigt én enkelt gang. Naturligt brygget japansk sojasauce, såsom Kikkoman, vil have en brunlig, klar farve og en tynd konsistens. Andre sojasaucer, der er produceret ved hjælp af kemiske processer, vil have en sirupsagtig konsistens og en mørkere og mere sløret farve.

Få mere at vide

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.