Den lange tradition bag sojasauce

I begyndelsen var der ikke meget fokus på smagen af sojasaucen. Både i den østlige og vestlige verden havde man i århundreder været på udkig efter metoder til at konservere fødevarer, og det var i denne proces at man opdagede, at salt ikke blot konserverede maden, men ligeledes forbedrede smagen.

I det gamle Kina var konserverede fødevarer og de krydderier, der blev brugt hertil, kendt som jiang. Jiang betragtes af mange som  forløberen for det, vi nu kender som sojasauce. Der blev fremstillet forskellige slags jiang af kød, fisk, skaldyr, grøntsager og korn. Af alle disse madvarer var det klart lettest at få fat i og håndtere korn, så den slags jiang, der blev lavet af sojabønner og hvede, blev hurtig populær. Som årene gik, spredte processen bag  jiang af korn sig fra Kina til Japan og andre nabolande. Den sojasauce, vi kender i dag, siges at have sin oprindelse fra netop denne krydderiblanding.

Efter indførelsen af jiang i Japan begyndte udviklingen og metoden bag brygning af sojasauce at tage fart. Ved midten af det 17. århundrede var processen bag brygningen af naturligt brygget sojasauce blevet fast etableret og havde spredt sig til hele landet.

Få mere at vide

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.