Rigtig brug af sojasauce

Rigtig brug af sojasauce

Opskrifter indeholder altid mængdeangivelser for sojasauce. Men hvad nu, hvis du gerne vil slippe kreativiteten løs i køkkenet og lave dine egne retter med sojasauce? Hvilke mængder Kikkoman sojasauce skal der tilsættes i forskellige sammenhænge – også når opskriften ikke indeholder sojasauce? Her giver vi dig et par tips til, hvor meget sojasauce du skal bruge til dressinger, madlavning, marinering og glasering for at opnå de bedste resultater – eller når du vil give maden et ekstra pift ved bordet.

Sojasauce i salatdressinger

Der er ingen patentløsning på, hvor meget sojasauce der skal i en salatdressing til friske salater. Tommelfingerreglen er, at du kan bruge op til en spiseskefuld sojasauce pr. spiseskefuld olie. Så behøver du hverken at tilsætte salt eller eddike, men du kan altid bruge andre krydderier, citronsaft eller friske krydderurter. Hav mod på at eksperimentere, og prøv dig frem! Vi garanterer, at du bliver mere og mere modig med tiden.

Sojasauce til madlavning

Når du bruger sojasauce til madlavning, er din egen smag afgørende. Professionelle kokke og erfarne hobbykokke tilsætter et par stænk sojasauce kort før maden er færdig, før de smager retten til. Den store fordel er, at Kikkoman sojasauce understreger de friske råvarers egen naturlige smag. Derfor kommer du ikke ud for, at maden kun smager af sojasauce. 

Sojasauce til glasering

En steg skal se sprød og lækker ud og have en appetitlig glans, når du tager den ud af ovnen. Det opnår du ved at pensle kødet med en blanding af sojasauce og honning, kort før stegen er færdig, for derefter at glasere den i nogle minutter i ovnen. I stedet for sojasauce og honning kan du også bruge vores Kikkoman Sød sauce til ris, som er kendt og elsket for sin sødligt-krydrede smag.

Sojasauce til marinade

Hvad enten det er til pensling eller marinering af kød, fisk og grøntsager: Sojasauce er en fremragende basis for mange forskellige slags marinader. Når du selv laver en marinade, er det en god tommelfingerregel at regne med ca. 3-4 spiseskefulde sojasauce pr. portion råvarer (ca. 120 til 150 g) – plus de andre ingredienser og krydderier. Vigtigt: Forholdet mellem sojasauce og andre flydende ingredienser skal helst være ca. 2:1. Hvis det skal gå hurtigt og være rigtigt nemt, kan du også bruge en af de førsteklasses brugsfærdige marinader fra vores teriyaki-sortiment. Her kan du vælge mellem forskellige smagsretninger lige fra hvidløg til honning eller ristet sesam. Ved marinering af råvarer til stegning eller grilning skal du huske at skrabe urter og krydderier af og duppe råvarerne tørre, før du steger eller griller dem. Så du undgår, at noget brænder på.

Sojasauce som krydderi på bordet

Smag til, som det passer dig! Mængden af sojasauce retter sig efter, hvad der ligger på tallerkenen. Med et stænk sojasauce eller to kan du sætte prikken over i’et på dine retter og give maden en endnu mere kraftig og fyldig smag. Sojasauce kan med fordel serveres som krydderi på bordet i vores praktiske dispenserflaske.

Vidste du, at …

Sojasauce er et fantastisk krydderi, for den giver både kød, fisk, saucer og grøntsager en enestående rund og fyldig smag – og det gælder ikke kun asiatiske retter! Hvorfor er det sådan? Fordi sojasauce er rig på umami og et ideelt alternativ til salt!