Sojasauce kan bruges dagligt

Sojasauce er en yderst alsidig ingrediens, der anvendes dråbe for dråbe som krydderi eller i større mængder til marinader. Hvis den anvendes korrekt, kan den tilføre dybde til smagen i enhver ret. Lær, hvordan du bedst kan bruge Kikkoman naturligt brygget sojasauce i din madlavning.

Den rigtige mængde gør forskellen

Når du følger en opskrift, vil mængden af sojasauce typisk være angivet. Men hvad gør du, hvis du går den kreative vej, eksperimenterer og selv finder på opskrifter? Hvordan finder man så den rette mængde sojasauce ? Vi hjælper dig med at opnå de bedst mulige resultater ved at bruge den korrekte mængde sojasauce i din madlavning, uanset om du marinerer, glaserer eller krydrer.

01.

Sojasauce i salatdressing

Der findes ikke en regel for, hvor meget sojasauce der skal anvendes i en frisk salatdressing. Du går dog ikke helt galt i byen, hvis du som tommelfingerregel benytter en skefuld sojasauce til en skefuld olie. Du behøver ikke yderligere salt eller eddike, men du kan med fordel tilføje andre elementer såsom citronsaft eller friske krydderurter for at justere smagen. Kast dig ud i det, og du vil hurtigt finde ud af, hvilke mængder du foretrækker.

02.

De rigtige mængder til madlavning

Når det kommer til brugen af sojasauce i madlavningen, afhænger mængden af den smag, du gerne vil opnå. Professionelle køkkenchefer og erfarne hobbykokke tilføjer blot nogle få stænk sojasauce til maden og tilpasser derved smagen. En af fordelene ved Kikkoman naturligt brygget sojasauce er, at den fremhæver råvarernes naturlige smag uden at dominere. Hvis du bruger saucen som krydderi behøver du ikke at være nervøs for at ende med et måltid, der kun smager af sojasauce.

03.

Sojasauce til glasering

Hvis du ønsker at tilberede en sprød og lækker steg med en appetitvækkende glaseret overflade, kan du blot pensle en blanding af sojasauce og honning på, kort før den er færdig, og glasere den i ovnen i et par minutter. Du kan også bruge vores Kikkoman sød sauce til ris, som er kendt for sin sødligt, krydrede smag og passer fantastisk til en steg i ovnen.

04.

Marinader giver intens smag

Sojasauce er en god basis for marinader til kød, fisk eller grøntsager. Brug cirka 3 til 4 spiseskefulde sojasauce til hver portion råvarer (ca. 120– 150 g), plus de andre ingredienser og krydderier. Husk blot, at forholdet mellem sojasauce og andre væsker bør være omkring 2:1.

Hvis du foretrækker en færdigblandet sojamarinade, kan du finde dem i vores udvalg af Teriyaki saucer. De fås i forskellige smagsvarianter: fra ristet hvidløg til honning og ristet sesam. Når du marinerer grillmad er det en god ide at skrabe krydderier og krydderurter af og duppe råvaren tør, før du steger eller griller den. Derved undgår du, at den brænder på eller får små brændte pletter.

05.

Sojasauce som krydderi

Mængden af sojasauce, du bruger til at smage din mad til, når den er serveret, er helt op til dig. Et stænk eller to vil fremhæve smagen i din mad og give den en mere kraftig og dyb smag. Vores dispenserflaske er perfekt at have stående på spisebordet, så alle kan smage deres mad til, lige som de ønsker det!

Få mere at vide

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.