Anvendelse og fordele

Anvendelsesområder og fordele

KategoriAnvendelsesmulighederResultater/fordele
Kød/fjerkræ
færdigt tilberedt
forkogt
kølet/frosset
kød
Kød på køl eller frys (forarbejdet eller dybfrost) 
  • Maillard-reaktion, naturlig brunfarvning
  • holder kødet saftigt og mørt
  • understreger kødets egen kraftige smag
 
Kebab 
  • Maillard-reaktion, naturligt bryggerihjælpemiddel
  • understreger kødets egen kraftige smag
  • karamelaroma fremkalder let grillsmag
 
Tørret oksekød (beef jerky) 
  • giver en flot nøddebrun farve
  • undertrykker uønskede lugte og understreger behagelige dufte
  • særdeles alsidig, ideel til at skabe nye smagsoplevelser
 
Oksekødssuppe
oksekødsbouillon
 
  • forstærker oksebouillonens smag
  • giver smagen optimale betingelser for at udvikle sig
  • smager som efter mange timers kogning
  • aromaforstadie til flere andre smagskomponenter
 
Kødboller, frikadeller
hakkebøffer, burgerbøffer 
 
  • Maillard-reaktion
  • understreger kødets egen kraftige smag
 
Skinke 
  • understreger kødets egen kraftige smag
  • saltreduceret alternativ
 
Fisk/alt godt fra havetLakserogn 
  • undertrykker uønskede lugte
  • velafbalanceret smag
  • forlænger holdbarheden
 
Marineret laks 
  • undertrykker uønskede lugte
  • velafbalanceret smag
  • forlænger holdbarheden
 
Kølet og dybfrossen fisk/alt godt fra havet (krydret) 
  • undertrykker uønskede lugte
 
Asiatisk mad og 
mad fra andre lande 

forkogt
kølet/dybfrosset 
kød
Kartoffelchips
krydderiblanding til dybfrosne kartoffelchips
 
  • saltreduceret alternativ
  • særdeles alsidig, ideel til at skabe nye smagsoplevelser
  • smeltbar, fremhæver den kraftige smag
 
Suppe
bouillon
 
  • giver smagen optimale betingelser for at udvikle sig
  • smager som efter mange timers kogning
  • aromaforstadie
 
Salatdressing 
  • eksotisk smag
  • virker syrereducerende
  • virker syrereducerende/bakteriostatisk
 
BBQ-sauce
steaksauce
 
  • nuanceret, eksotisk smag
 
Dip til retter med fjerkræ 
  • eksotisk smag
 
Wok sauce 
  • eksotisk smag
  • aromaudvikling ved opvarmning