Del på Google+:

Vegetarisk burger

Ingredienser til 4 personer

pr. portion: 553 kJ / 132 kcal

  • 2 små auberginer eller 1 stor aubergine
  • 4 spsk. olivenolie
  • 8 spsk. Kikkoman Teriyaki BBQ-sauce med honning
  • 250 g halloumi-ost, skåret i 8 stykker
  • 4 burgerboller med sesam, skåret igennem og ristet
  • 4 store håndfulde rucola

Tilberedning

Tilberedningstid: 30 min.

Skær enderne af auberginen, og smid dem væk. Skær auberginen i 8 tykke skiver (ca. halvanden til to cm tykke). Gnid skærefladerne med olivenolie (i alt 3 spsk.). Læg aubergineskiverne på en pande, og steg dem i 4 minutter på hver side, indtil de er gyldenbrune udenpå og bløde indeni. Tilsæt Kikkoman Teriyaki BBQ-sauce med honning, skru ned for blusset, og lad det hele stege videre i et par minutter. Vend aubergineskiverne af og til, så de er helt dækket med saucen.

I mellemtiden varmes resten af olien op på en anden stegepande eller på en grillpande, hvor halloumi-osten steges i 1 til 2 minutter på hver side, indtil den er gyldenbrun udenpå. 

Læg en håndfuld rucola på hver af de ristede undere af burgerbollerne. Læg to aubergineskiver på hver, dryp dem med en teskefuld Teriyaki sauce fra panden, og læg halloumi-osten ovenpå. Slut af med overdelen af burgerbollerne.

Tilberedning på grill

Gnid aubergineskiverne med olie som beskrevet ovenfor, og grill dem i 4 til 5 minutter, eller indtil de er møre. Tag aubergineskiverne af grillen, og pensl dem med Teriyaki BBQ-sauce med honning. Grill videre i 1 til 2 minutter på hver side, indtil aubergineskiverne har en smuk glans. I mellemtiden pensles halloumi-osten med resten af olien og grilles i 2 til 3 minutter på hver side, indtil osten er gyldenbrun og blød.