Del på Google+:

Tofu-burger med teriyaki-coleslaw og sriracha-dressing

Ingredienser til 4 personer

pr. portion: 1481 kJ / 354 kcal

Til coleslaw-salaten:

  • 150 g rødkål
  • 1 stor gulerod
  • 3 spsk. Kikkoman Teriyaki marinade
  • 1 spsk. havreyoghurt (eller evt. sojayoghurt)
  • 1 tsk. sennep
  • Friskkværnet peber

Til dressingen:

  • 2 spsk. havreyoghurt (eller evt. sojayoghurt)
  • 2 spsk. sriracha-chilisauce
  • 1 1/2 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
  • Desuden skal du bruge:
  • 350 g tofu
  • 2 spsk. fuldkornsmel
  • 1 spsk. sesam
  • Salt, friskkværnet peber
  • 2-3 spsk. planteolie
  • 1 rødløg
  • 50 g salat
  • 4 burgerboller
  • 100 g kimchi (eller evt. surkål)

Tilberedning

Tilberedningstid: 30 min.

Coleslaw: Fjern de yderste blade på rødkålen, og skær kålhovedet i kvarte. Skær stokken fra, og snit kålen i fine strimler. Rens og skræl guleroden, og skær den i strimler med en kartoffelskræller. Rør Teriyaki marinaden, yoghurten og senneppen sammen. Bland rødkåls- og gulerodsstrimlerne med dressingen, og smag til med peber.

Dressing: Rør yoghurten, sriracha-saucen og sojasaucen sammen. Skær tofuen i 4 skiver. Bland melet og sesamfrøene sammen, vend tofuen i blandingen flere gange, og krydr med salt og peber. Varm olien op på en pande, og svits tofuen på begge sider i ca. 3-4 minutter. Pil løget, og skær det i tynde både. Pluk og skyl salaten, og slyng den tør.

Skær bollerne igennem. Fordel teriyaki-coleslawen, salaten, tofuen, kimchien og løgene på underbollerne, dryp med dressing, og læg overdelen af bollerne på, før du serverer de færdige tofu-burgere.