Del på Google+:

Teriyaki pulled pork med grillet ananas og syltede rødløg

Ingredienser til 4 personer

pr. portion: 2983 kJ / 712 kcal

Til svinekødet:

Til de syltede rødløg:

  • 1 rødløg, skåret i tynde skiver
  • Saft af 1 lime
  • 2 spsk. æbleeddike
  • 1 nip salt
  • 1 nip sukker

Til anretning:

  • 1 ananas, skrællet og uden stok, skåret i mindre stykker
  • 8 majstortillaer, forvarmet
  • 8 spsk. syrnet fløde
  • Korianderblade

Tilberedning

Tilberedningstid: 4 time 5 min.

Varm ovnen op til 150 °C/varmluftsovn 130 °C (gas: trin 4).

Forberedelse af svinekødet: Varm olien op i en stor stegegryde. Læg svinekødet i, og brun det på alle sider. Tag kødet op af gryden, og stil det til side. Kom evt. lidt ekstra olie i gryden, og tilsæt løgene. Skru ned for varmen, og læg låg på gryden. Lad løgene sautere i 5 minutter, til de er bløde. Rør rundt af og til, så de ikke brænder på. Tilsæt Teriyaki BBQ-sauce med honning, chiliflager og 125 ml vand. Kom kødet og den saft, der evt. er løbet ud, i gryden igen, og lad væden koge op. Læg låg på, og stil gryden i ovnen. Lad kødet ovnstege i 3 timer. Vend det efter hver time. Efter 3 timers stegning bør kødet nemt kunne trækkes fra hinanden med to gafler.

I mellemtiden forberedes de syltede rødløg: Bland løgene med limesaft, æbleeddike, salt og sukker, og lad dem marinere i blandingen.

Træk kødet i strimler med et par gafler, når det er mørt. Læg det derefter tilbage i gryden, og bland det med saucen. Hold kødet varmt på en kogeplade ved svag varme, mens du forbereder ananassen.

Varm en grillpande op, og grill ananasstykkerne i 2-3 minutter på hver side, til de har karamelliserede striber.

Anret svinekødsstrimlerne på de varme hvedetortillaer, og pynt med ananasstykkerne, de syltede rødløg, syrnet fløde og koriander.