Del på Google+:

Teriyaki-kyllingesalat

Ingredienser til 4 personer

pr. portion: 2322 kJ / 554 kcal

  • 1,5 kg kylling
  • 1/ 2 flaske Kikkoman Teriyaki marinade
  • 2 gulerødder, skåret i tynde strimler eller revet
  • 100 g radiser, skåret i skiver
  • ½ rødløg, skåret i tynde skiver
  • ½ agurk, udkernet og skåret i skiver
  • 1 stor håndfuld mynteblade
  • 1 stor håndfuld korianderblade

Til dressingen:

  • Saft af 1 lime
  • ½ spsk. rørsukker
  • 1 rød chilifrugt, udkernet og fint hakket

Tilberedning

Tilberedningstid: 1 time 40 min.

Varm ovnen op til 200 °C/varmluftsovn 180 °C (gas: trin 6). Læg den hele kylling i en lille stegeso eller et ildfast fad, og hæld Teriyaki-saucen over. Steg kyllingen i ovnen i 1 time og 10 minutter. Hæld saucen over kødet med jævne mellemrum. 

Tag kyllingen ud af ovnen, så snart den er mør, og lad den køle af i stegesoen. Pluk derefter kødet i mindre stykker. Gem stegeskyen til senere.

Dressing: Rør 4 spsk. af Teriyaki-stegeskyen sammen med limesaften, rørsukkeret og den hakkede chilifrugt i en lille skål.

Bland gulerødder, radiser, rødløg, agurk, mynte og koriander sammen med halvdelen af dressingen, og anret det på et fad. Fordel kyllingekødet oven på salaten, og dryp med resten af dressingen.