Del på Google+:

Syltede efterårsgrøntsager

Ingredienser til 4 personer

pr. portion: 139 kJ / 33 kcal

  • 100 g rød peberfrugt
  • 100 g grøn peberfrugt
  • 100 g gul peberfrugt
  • 200 g squash
  • 200 g aubergine
  • 200 g græskar
  • 200 g salatløg
  • 150 ml Kikkoman Natyrligt brygget sojasauce
  • 4-5 spsk. vegetabilsk olie

Tilberedning

Tilberedningstid: 1 time

Rengør grøntsagerne, fjern stilke, kerner og skræl græskar og løg. Skær alle grøntsagerne i tern eller skiver.

Hæld olie i en stor gryde, tilsæt løg og steg i få minutter. Tilsæt peberfrugt og aubergine og steg yderligere nogle få minutter. Tilsæt squash og græskar og steg i yderligere ca. 10 minutter eller indtil alt er mørt. Tilsæt sojasauce og bland det hele godt.

Hæld grøntsagerne i rene, tørre patentglas, og sæt gummipakning og låg på glassene. Grøntsagerne henkoges i en forvarmet ovn ved 120˚C i ca. 30 minutter. Lad grøntsagerne køle natten over uden at vende glassene på hovedet.

Server de syltede grøntsager som tilbehør til fx retter med ris eller nudler eller som en ingrediens til supper eller saucer.

Tip: Hvis der anvendes glas med skruelåg i stedet for patentglas, skrues låget ikke helt til under henkogningen, og henkogningen skal ske i en gryde fremfor i ovn.