Del på Google+:

Sydlandsk inspireret poke bowl

Ingredienser til 4 personer

pr. portion: 2071 kJ / 495 kcal

  • 300 g sorte ris af typen Venere (eller en anden slags sorte ris)
  • 400 g tigerrejer, pillet, rå, 4-5 cm lange
  • 120 ml Kikkoman Poke Sauce
  • 600 g grønne asparges
  • 100 g mango, moden, men alligevel fast i kødet (1/2 stk.)
  • 10 g rød chili, stærk (1 stk.)
  • 100 g små søde løg (1 stk.)
  • 100 ml Seasoned Vinegar for Sushi Rice
  • 50 g radiser (4 stk.) 
  • 10 g friske mynteblade

Tilberedning

Skyl risen, og kog den i rigeligt vand med salt ved jævn varme efter anvisningen på pakken. Venere-ris af mærket Gallo skal koge i 18 minutter, men følg under alle omstændigheder anvisningen på pakken. Sluk for kogepladen, og lad risen dryppe af. Kom den på panden igen, og lad den trække under låg i 5-10 minutter. Løsn risen med en gaffel, og hold den varm.

I mellemtiden bringes 1 liter vand tilsat 25 g salt i kog på en mellemstor dyb pande. Tag panden af blusset, og tilsæt rejerne. Læg låg på, og lad rejerne trække i 5 minutter under låg. Hæld vandet fra. Lad rejerne køle lidt af, og bland dem derefter med Kikkoman Sauce for Poke Bowl.

Skær de træde ender af aspargesene af. Skær aspargesene i små mundrette stykker. Lad hovederne være lidt længere, ca. 3-4 cm. Damp aspargesene i en dampkoger i 2-3 minutter ved stærk varme. Skyl dem i 1 minut under rindende koldt vand, og krydr med salt. Hvis du ikke har en dampkoger, kan du i stedet bruge et dørslag i en gryde med tætsluttende låg. Fyld op med vand med jævne mellemrum.

Pil løget, og snit det i fine kvarte skiver (ca. 0,5 cm). Bring Seasoned Vinegar for Sushi Rice i kog på en lille pande, og hæld den over løgskiverne. Lad løgene køle af.

Skræl mangoen, og skær den i små mundrette stykker. Hak chilien meget fint, og bland den med mangostykkerne.

Snit også radiserne fint, evt. med en høvl. Hak myntebladene groft.

Fordel risen i 4 portionsskåle. Anret de andre forberedte ingredienser oven på risen på skift rundt langs kanten: hakkede mynteblade, radiser, marinerede rejer samt marinade, aspargeshoveder, marinerede løg og små aspargesstykker. Anret mango-chili-blandingen i midten. Dryp med lidt ekstra Kikkoman Sauce for Poke Bowl efter smag og behag. Serveres straks.