Del på Google+:

Svampesuppe

Ingredienser til 4 personer

pr. portion: 637 kJ / 152 kcal

  • 150 g løg
  • 1 tsk. olie
  • 200 g blandede svampe (3-4 forskellige slags, fx champignons, østershatte, shiitakesvampe osv.)     
  • 20 g bacon i skiver
  • 800 ml hønsebouillon
  • 4 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
  • 1 tsk. sukker                         
  • 60 g syrnet fløde                  
  • 7-8 strå purløg

Tilberedning

Tilberedningstid: 30 min.

Skræl løgene, og skær dem i tynde skiver. Varm olien på en pande, og svits løgene kraftigt, til de er gyldenbrune. Rens svampene, og skær dem i ca. 3 mm tynde skiver. Hak baconskiverne groft, og svits dem i en gryde med olie. Tilsæt svampene, og svits videre. Tilsæt hønsebouillonen og de svitsede løg, og lad det hele koge op. Krydr derefter med naturligt brygget sojasauce og sukker. Fyld suppen i en suppekop (eller skål), kom en spiseskefuld syrnet fløde på, og pynt med hvidløg.