Del på Google+:

Svampe-carbonara

Ingredienser til 4 personer

pr. portion: 2468 kJ / 589 kcal

  • 350 g spaghetti
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 bananskalotteløg, fint hakket
  • 25 g smør
  • 500 g blandede svampe (her har vi brugt en blanding af brune champignoner og shiitakesvampe), skåret i skiver
  • 2 store fed hvidløg, presset
  • 6 timiankviste (bladene plukkes af og hakkes)
  • 4 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
  • 3 store æg
  • 100 g parmesanost, fint revet (eller vegetarisk hård ost)
  • 1 lille bundt glatbladet persille, groft hakket

Tilberedning

Tilberedningstid: 30 min.

Bring en stor gryde med vand tilsat salt i kog, og kog pastaen efter anvisningen på pakken.

Mens pastaen koger: Varm olivenolien op på en stor pande med høj kant, og damp skalotteløgene i olien med et nip salt i 5 minutter, til de er bløde. Tilsæt smørret og de blandede svampe, og svits dem ved høj varme, til de er gyldne. Tilsæt hvidløg, timian og krydderier, og lad det hele snurre i et minut. Tilsæt sojasaucen, og lad retten simre videre, til hvidløgene er klare. Stil 2 spsk. svampe til side til pynt.

Rør æggene og parmesanosten (tag lidt parmesanost fra til pynt) sammen i en lille skål, og krydr godt med salt og peber.

Hæld vandet fra pastaen, og gem noget af kogevandet. Lad pastaen dryppe af, og kom den derefter straks på panden med svampene. Tilsæt samtidig æggemassen og lidt af pastavandet, og bland det hele sammen, til saucen er jævnt fordelt, men ikke så længe, at saucen begynder at stivne. Tilsæt efter behov lidt mere pastavand, så retten bliver lækker og cremet. Vend persillen i, og fordel retten på 4 tallerkener. Pynt med resten af svampene og osten, og server carbonaraen varm.