Del på Google+:

Sushiris

Ingredienser til 2 personer

  • 150 g rundkornede ris
  • 230 ml vand

Til rismarinaden:

  • 3 spsk. krydret eddike til sushiris

Tilberedning

Tilberedningstid: 1 time

Til fremstilling af enhver form for sushi skal du bruge specielle ris, der er egnet til sushi (fx Yume Nishiki Super Premium Short Grain Rice). De som fås i velassorterede supermarkeder eller asiatiske forretninger.

Sushiris er rundkornede ris med små korn. Andre rissorter egner sig ikke til sushi, da riskornene ikke klistrer sammen.

Tilberedning af ris:

Et stk. sushi (nigiri) består af ca. 20 g kogt ris plus tilbehør. Til to personer regner man normalt med ca. 18 stk. sushi som hovedmåltid, hvilket svarer til ca. 350 g kogt ris.

Start med at komme 150 g ukogt ris i en gryde. Hæld derefter koldt vand i gryden, så det dækker, og rør rundt med en hånd for at skylle risene. Gentag dette, til vandet er næsten klart, og hæld til sidst alt vandet fra.

Tilsæt derefter den afmålte mængde vand til kogning, og lad risen trække i 20 minutter i det kolde vand. Derved udblødes risen, så kornene ikke revner under kogningen.

Kog herefter risen op, til der sidder damp under grydelåget, og lad den koge videre i ca. 20 minutter, til væsken er helt væk. Det er vigtigt, at låget tages så lidt af som muligt under hele kogeforløbet. Når vandet er fordampet, tages gryden fra kogepladen, og risen trækker i yderligere 10 minutter under det lukkede låg.

Rismarinade:

Til 350 g ris er det nemmest bare at tilsætte 3 spiseskefulde Krydret eddike til sushiris, som blandes sammen med risen.

Som alternativ varmes 2 spsk riseddike eller hvid balsamico-eddike med 15 g sukker og 2 g salt, til sukkeret og saltet er opløst i eddiken. Lad marinaden køle af, før den blandes sammen med risen.

Så er din perfekte sushiris klar til brug!