Del på Google+:

Sur-sød tomatsauce

Ingredienser til 4 personer

pr. portion: 170 kJ / 41 kcal

Tilberedning

Tilberedningstid: 1 time 30 min.

Rengør grøntsagerne, fjern stilke. Skær de røde tomater i kvarte og steg dem i ca. 30 minutter indtil de er bløde og vandet er fordampet. Hæld tomatsaucen gennem en si.

Skold den gule tomat og pil skrællen af, skær den i små tern. Hak hvidløg og løg meget fint og tilsæt dette til tomatsaucen sammen med tern af gul tomat. Kog tomatsaucen ved svag varme og omrør jævnligt. Tilsæt krydderierne og de øvrige ingredienser og kog yderligere 2-3 minutter. Saucen kan evt. blendes.

Hæld saucen i rene, tørre patentglas, og sæt gummipakning og låg på glassene. Saucen henkoges i en forvarmet ovn ved 120˚C i ca. 30 minutter. Lad saucen køle natten over uden at vende glassene på hovedet.

Brug saucen som den perfekte base for saucer til ris- eller nudelretter.

Tip: Hvis der anvendes glas med skruelåg i stedet for patentglas, skrues låget ikke helt til under henkogningen, og henkogningen skal ske i en gryde fremfor i ovn.