Del på Google+:

Stegte tunbøffer med sesamfrø

Ingredienser til 4 personer

pr. portion: 640 kJ / 153 kcal

  • 2 tunbøffer à 150 g/2 cm tykkelse uden skind
  • 3 spsk. Kikkoman Ponzu Citrus Sojasauce
  • 1 tsk. hvid sesam
  • 1 tsk. sort sesam
  • 1 fed hvidløg
  • 20 g ingefær
  • 1 spsk. olivenolie
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

Tilberedning

Tilberedningstid: 10 min.

Skræl ingefæren, og riv den ned i en skål. Pres hvidløget med en hvidløgspresser, og kom det i skålen sammen med halvdelen af Ponzu Citrus Sojasaucen. Rør det hele sammen. Vend tunbøfferne i blandingen, og lad dem trække marinaden i 1 time i køleskabet. Vend dem af og til.

Tilbered grøntsagerne: Bælg ærterne, og blancher dem i kogende vand i 4 minutter. Hæld vandet fra, skyl ærterne i koldt vand, og kom dem i en salatskål. Skær squashen i tynde strimler, og riv rødløget på et fint rivejern. Bland 1 spsk. Ponzu Citrus Sojasauce sammen med alle grøntsagerne, og gem dem til senere.

Bland sesamfrøene på en tallerken. Tag tunbøfferne op af marinaden, lad dem dryppe af, og vend dem i sesamfrøene. Steg tunbøfferne på en pande ved stærk varme i 1 minut på hver side. Tag tunbøfferne op, og hæld marinaden og resten af Ponzu Citrus Sojasaucen på panden. Lad blandingen koge op i 2 minutter, og tag panden af blusset. Skær tunfisken i ca. 1 cm brede strimler.

Anretning: Fordel grøntsagerne på tallerkener, anret fisken ovenpå, og dryp med den varme sauce.