Del på Google+:

Stegte blandede bønner og svampe

Ingredienser til 4 personer

pr. portion: 1764 kJ / 421 kcal

  • 300 g ris
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 rød chili
  • 250 g blandede svampe (fx kejserhatte, shiitakesvampe, champignoner)
  • 200 g grønne bønner
  • 2 spsk. planteolie
  • 1 spsk. revet ingefær
  • 100 ml Kikkoman Teriyaki sauce med ristet sesam
  • 2 spsk. sesam
  • 1 spsk. sesamolie
  • 2-3 spsk. limesaft
  • Friske bønnespirer

Tilberedning

Tilberedningstid: 20 min.

Kog risen efter anvisningen på pakken. Pil løget og hvidløgene. Hak løget fint, og pres hvidløgene. Skær chilien i halve, skyl og udkern den, og snit den i fine tern. Rens svampene, og skær dem i halve; store svampe skæres evt. i kvarte. Rens bønnerne, og skær dem i halve.

Varm planteolien op på en pande, og svits løg, hvidløg, chili og ingefær i olien i 1-2 minutter. Tilsæt svampene, og steg videre i ca. 3-4 minutter. Tilsæt bønner og Teriyaki sauce, og steg videre i ca. 2-3 minutter.

Smag til med sesam, sesamolie og limesaft. Skyl bønnespirerne grundigt, og dup dem tørre. Anret de stegte bønner og svampe med risen, og pynt med bønnespirer inden servering.