Del på Google+:

Stærke tomat- og pølsegnocchi med fennikel og spinat

Ingredienser til 4 personer

pr. portion: 572 kJ / 137 kcal

  • 400 g vegetariske pølser
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 løg, fint hakket
  • 2 fennikelknolde, skåret i tern
  • 3 fed hvidløg, presset
  • 2 x 400 g blommetomater på dåse
  • ½ tsk. tørrede chiliflager
  • 2 tsk. tørret oregano
  • 2 laurbærblade
  • 1 spsk. koncentreret tomatpuré
  • 4 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
  • 500 g friske gnocchi (fra køledisken)
  • 100 g babyspinat
  • 1 lille bundt basilikum (bladene plukkes af og hakkes)
  • Reven parmesanost til servering

Tilberedning

Tilberedningstid: 50 min.

Skær pølserne op på langs, skrab farsen ud af skindet, og smid skindet væk. Varm olien op på en stor pande med høj kant ved høj varme. Steg pølsefarsen i den meget varme olie i 8-10 minutter, idet du skiller klumperne ad med en grydeske el.lign. Stil pølsefarsen til side på en tallerken, når den er gylden på alle sider.

Kom løg- og fennikelternene på panden, og damp dem, til de er bløde. Tilsæt hvidløg, og steg videre i et minut. Tilsæt derefter dåsetomaterne med 200 ml vand samt chiliflager, oregano, laurbærblade, koncentreret tomatpuré og sojasauce. Lad det hele koge lidt ind i 20 minutter ved lav varme, og krydr efter smag og behag.

I mellemtiden bringes en stor gryde med vand i kog, og de friske gnocchi koges efter anvisningen på pakken.

Mens de koger, blandes spinaten i saucen, til den falder sammen. Hæld vandet fra de færdigkogte gnocchi, og vend dem i saucen sammen med basilikummen. Tag laurbærbladene op, og fordel gnocchiretten på 4 tallerkener. Drys med parmesan og godt med friskkværnet sort peber inden servering.