Del på Google+:

Sprøde friturestegte kartofler med pikant hvidløgs-sojasauce

Ingredienser til 4 personer

pr. portion: 2122 kJ / 507 kcal

Tilberedning

Tilberedningstid: 30 min.

1. Pil hvidløgsfeddene, og skær 1 af dem i tynde skiver. Friter hvidløgsskiverne i varm olie, til de er gyldne og sprøde, og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Kog resten af hvidløgsfeddene op med vand, skift vandet ud, og kog op igen. Lad hvidløgsfeddene køle af, og riv dem fint.

2. Rør revet hvidløg, sojasauce og sukker sammen.

3. Vask kartoflerne grundigt, og kog dem, til de er halvmøre, men stadig faste. Dup kartoflerne godt tørre, og skær dem i smalle både, som drysses med mel. Friter kartoffelbådene i varm olie, til de er sprøde. Drys med persille, og server dem med saucen som dip. Efter ønske kan kartoffelbådene også serveres med blandede bønnespirer/karse.