Del på Google+:

Spidskålstærte med sojasauce-sennepstopping og hjemmegravad appelsinlaks

Ingredienser til 2 personer

pr. portion: 3737 kJ / 892 kcal

  • 2 usprøjtede appelsiner
  • 1 lille bundt persille
  • 50 g salt
  • 50 g sukker
  • 1 tsk. groft peber
  • 7 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
  • ¼ side laks uden skind
  • 100 g speltmel
  • lidt bagepulver
  • 25 g kvark
  • 1 spsk. olivenolie
  • 50 ml vand
  • ¼ spidskål
  • 1 skalotteløg
  • ½ skål cherrytomater
  • 100 ml fløde
  • 1 spsk. friskost
  • 1 spsk. dijonsennep
  • 1 æggeblomme

Tilberedning

Tilberedningstid: 35 min.

Skyl appelsinerne. Riv en af appelsinerne fint på et rivejern, og lav tynde strimler af den yderste del af skallen på den anden appelsin ved hjælp af et juliennejern. Pres appelsinerne. Skyl persillen, og hak den fint. Bland salt, sukker, groft peber, persille, revet appelsinskal og 2 spsk. naturligt brygget sojasauce sammen, og hæld det hele i en flad form. Vend laksen godt i massen, og lad den trække natten over i køleskabet.

Sigt mel og bagepulver sammen. Tilsæt kvark, olivenolie og 1 spsk. naturligt brygget sojasauce, og rør det hele sammen med en håndmixer. Tilsæt vand lidt efter lidt, til dejen er smidig og fast. Vikl dejen ind i et stykke plastfolie. Skær spidskålen i kvarte, og fjern de yderste blade og stokken. Skær kålen i fine strimler, som skylles og slynges tørre. Pil og hak skalotteløget fint. Skyl cherrytomaterne, og skær dem i halve.

Rør fløde, friskost, dijonsennep, 4 spsk. naturligt brygget sojasauce og æggeblommen godt sammen. Drys lidt mel på køkkenbordet, og rul dejen ud i to stykker passende til to små tærteforme eller postejforme med en diameter på ca. 11 cm. Smør formene, og fordel dejen i formene med en ca. 2 cm høj kant hele vejen rundt. Stik flere gange i dejen med en gaffel, så den ikke hæver under bagning. Fordel grøntsagerne i formene. Hæld flødemassen ovenpå, og bag tærterne i 30 minutter i en forvarmet ovn ved 200 grader (varmluftsovn). Massen skal nå at stivne helt. Tag laksen op af lagen, dup den af, og skær den i fine skiver på skrå. Serveres sammen med grøntsagstærterne.