Del på Google+:

Spaghetti med broccolipesto og honningglaserede kikærter

Ingredienser til 4 personer

pr. portion: 3071 kJ / 733 kcal

Pasta:

Ristede kikærter:

Garnering:

  • 130 g halvtørrede tomater, færdigkøbt
  • 10 g pinjekerner

Tilberedning

Tilberedningstid: 30 min.

Varm ovnen op til 180°C. Bring vand i kog i en dampkoger eller en gryde med et passende dørslag. Læg bagepapir i en bradepande. Del broccolien i grove, lige store buketter. Læg broccolien i dampkogeren, og sæt det passende låg på. Damp broccolien i 6 minutter. Kom den dampede broccoli i en foodprocessor, og tilsæt hvidløg, cremefraiche, 30 ml naturligt brygget sojasauce, reven parmesan og 40 g pinjekerner. Blend det hele i ét minut. Skrab evt. rester langs kanten ned i blandingen, så saucen bliver jævn og ensartet med fast konsistens.

Bland honningen med 50 ml naturligt brygget sojasauce, koncentreret tomatpuré og olie i en mellemstor skål. Tilsæt de afdryppede kikærter, og rør rundt, så de bliver dækket af saucen. Fordel kikærterne på den forberedte bradepande, og rist dem i ovnen i 20 minutter. Tag kikærterne ud af ovnen, og lad dem køle lidt af.

Bring en stor gryde med vand i kog, kom godt med salt i, og kog spaghettien al dente efter anvisningen på pakken. Hæld spaghettien i et dørslag, og gem 100 ml af kogevandet. Bland spaghettien sammen med de 100 ml kogevand og saucen på en stor pande. Lad det hele simre videre i et minut ved jævn varme under omrøring. Fordel spaghettien på fire tallerkener, og pynt med de ristede kikærter.