Del på Google+:

Spaghetti à la ponzu med tunfisk og svampe

Ingredienser til 4 personer

pr. portion: 2983 kJ / 712 kcal

  • 500 g spaghetti
  • Salt
  • 1 dåse tunfisk i olie
  • 240 g blandede svampe, fx shiitake, kejserhatte, bøgehatte (shimeji)
  • 1 fed hvidløg
  • 2 små løg
  • 60 g rucola
  • 1 lille tørret chili
  • 2 spsk. olivenolie
  • Friskkværnet peber
  • 400 g hakkede tomater
  • 200 ml Kikkoman Ponzu Citrus Sojasauce
  • Parmesan

Tilberedning

Tilberedningstid: 35 min.

Kog spaghettien i kogende vand med salt efter anvisningen på pakken. Lad tunfisken dryppe af. Rens svampene, skær shiitakesvampene og kejserhattene i skiver, og fjern stokken på bøgehattene. Pil hvidløgsfeddene og løgene, og skær dem i tynde skiver. Rens og skyl rucolaen. Læg chilien i blød i vand.

Varm 1 spsk. olie op på en pande, og svits svampene og halvdelen af løgene heri. Krydr med salt og peber, og tag det hele op af panden. Varm resten af olien op på den samme pande, og svits hvidløg, chili og resten af løgene heri. Tilsæt tomaterne og Ponzu Citrus Sojasauce, og lad saucen koge op. Vend svampe-løgblandingen, tunfisken, den kogte spaghetti og rucolaen i, og tag chilien op.

Anret den færdige spaghetti à la ponzu på tallerkener, og drys med reven parmesanost og peber inden servering.