Del på Google+:

Sød melon og pære chutney

Ingredienser til 8 personer

pr. portion: 352 kJ / 84 kcal

Tilberedning

Tilberedningstid: 2 time

Skær pærer og melon i tern, større tern af melon end af pærer. Hak løg fint. Hæld frugt og løg i en stor gryde, tilsæt sukker, vineddike og sojasauce og bland det. Kog ved lav varme indtil løg er mørt (30-60 minutter), og tilsæt lidt vand hvis der er behov.

Hæld den varme chutney i rene, tørre patentglas, og sæt gummipakning og låg på glassene. Chutneyen henkoges i en forvarmet ovn ved 120˚C i ca. 30 minutter. Lad chutneyen køle natten over uden at vende glassene på hovedet.

Server chutneyen til fx ost, middagsretter med stegt eller grillet kød og til smørrebrød.

Tip: Hvis der anvendes glas med skruelåg i stedet for patentglas, skrues låget ikke helt til under henkogningen, og henkogningen skal ske i en gryde fremfor i ovn.