Del på Google+:

Salat i tern med reje-oste-pinde

Ingredienser til 4 personer

pr. portion: 1567 kJ / 374 kcal

Til citronmayonnaisen:

Til senneps-sojasaucen:

Til forårsrullerne:

  • 8 dejplader til forårsruller
  • 80 g ost (brieost el.lign. efter smag)
  • 280 g rejer (pillede)         
  • et par dråber Kikkoman naturligt brygget sojasauce
  • 15 g hvedemel     
  • 30 ml vand
  • olie                                  
  • 1 bundt koriander (eller evt. bredbladet persille)

Salat i tern:

  • 3 små kartofler
  • 1 tomat
  • 8 cm agurk
  • ½ avocado
  • 1 spsk. mælk

Tilberedning

Tilberedningstid: 45 min.

Kog kartoflerne, hæld vandet fra, og lad kartoflerne køle af. Skyl og udkern tomaten og agurken, og skær dem i små tern. Skær også avocadoen og de kolde kogte kartofler i små tern.

Rør alle ingredienserne til citronmayonnaisen godt sammen i en skål. Rør derefter alle ingredienserne til senneps-sojasaucen godt sammen i en anden skål.

Rør hvedemelet ud i vandet. Blandingen skal bruges som klæbemiddel til forårsrullerne. 

Skær osten i små tern. Hak rejerne groft med en kniv, og krydr dem med et par dråber naturligt brygget sojasauce. Fordel ca. 35 g hakkede rejer og nogle af osteternene i en smal linje midt på dejen. Rul dejen sammen til en smal forårsrulle, og klæb kanten fast med melblandingen.

Varm olien op til ca. 170 °C på en pande, og fritér reje-oste-rullerne i olien, til de er sprøde. Fortynd en lille smule af citronmayonnaisen med mælk, og rør det sammen til en dressing, som blandes med ingredienserne til salaten.

Fordel salaten med to reje-oste-pinde på hver tallerken, og anret det hele dekorativt med de to forskellige saucer (citronmayonnaise og senneps-sojasauce). Pynt med koriander før servering.