Del på Google+:

Saftigt marineret flæsk

Ingredienser til 4 personer

  • 600 g svinebryst (stegeflæsk)
  • 300 g frisk spinat
  • 1 fed hvidløg
  • 10 g ingefær
  • 700 ml vand
  • 100 ml Kikkoman naturligt brygget sojasauce
  • 200 ml hvidvin (henrivende)
  • 65 g sukker
  • 20 g sennep

Vores Japas er designet som japanske tapas. Du skal bare fordoble mængden af hver ingrediens, og du kan servere fingermad som hovedretter.

Tilberedning

Steg svinebrystet i ét stykke, til det er brunt og sprødt. Skær det derefter ud i ca. 3-4 cm store stykker. Placér flæskestykkerne tæt op ad hinanden i en stegegryde med sværsiden nedad. Hæld vand ved, til kødet er dækket, og lad det simre i 4-5 minutter. Hæld bouillonen fra, og kom den i en trykkoger sammen med Kikkoman naturligt brygget sojasauce, hvidvin og hvidløg (blandingen skal dække kødstykkerne helt, ellers tilsættes mere vand). Sæt låget på trykkogeren, og lad indholdet koge på laveste blus i ca. 40 minutter. Kontrollér, om kødet er mørt. Skum samtidig fedtet af, og lad derefter kødet koge videre i yderligere 40 minutter eller længere, indtil det er helt mørt og saftigt.

Svits spinaten på en pande, og anret den på tallerkener sammen med det færdige kød. Fordel stegeskyen rundt om spinaten og kødet, og pynt med sennep.

Tip: Hvis retten skal være glutenfri, kan du bruge Kikkoman naturligt brygget Tamari glutenfri sojasauce.