Del på Google+:

Risotto på japansk vis med teriyaki-laks

Ingredienser til 4 personer

pr. portion: 2724 kJ / 650 kcal

  • 320 g ris (ukogte)
  • 100 g kinakål
  • 8 cherrytomater  
  • 100 g løg 
  • olie
  • 280 g laksefilet 
  • 40 g løse majs 
  • 600 ml dashi-bouillon (600 ml vand, 5 g dashi-pulver)
  • 4 æg 
  • 2 stængler koriander (eller alternativt bredbladet persille)

Til krydderiblandingen:

Tilberedning

Tilberedningstid: 45 min.

Kog risene, og hold dem varme. Skær kinakålen i strimler. Skær cherrytomaterne i halve, fordel dem på en bageplade, og lad dem tørre i ovnen ved 70-80°C i ca. 1 time.

Hak løgene fint. Varm olie op i en gryde, og svits løgene langsomt, til de er gyldenbrune. Bland derefter alle ingredienserne til krydderiblandingen sammen i en gryde, og lad det koge op. Lad derefter blandingen køle af. Skær laksen i tern, som marineres med ca. 35 ml af krydderiblandingen i en lille plasticpose i ca. 20 minutter. Tag derefter laksestykkerne ud af posen, og grillsteg dem på alle sider.

Varm olie op i en gryde, og svits kinakålstrimlerne i olien. Tilsæt majs, dashi-bouillon samt krydderiblandingen, og lad det hele koge op. Tilsæt derefter de let sammenpiskede æg og risene, og lad det koge op igen.

Anret risottoen på en pastatallerken, og læg de grillede laksestykker ovenpå. Pynt med cherrytomaterne og grofthakket koriander. Krydr yderligere med naturligt brygget sojasauce efter behag.