Del på Google+:

Ponzu-honningglaseret laks med brune ris og kinesisk pak choi med karamelliserede hampefrø

Ingredienser til 4 personer

pr. portion: 1954 kJ / 467 kcal

Marineret laks

Grøntsager

  • 600 g pak choi
  • 100 g rød peberfrugt, 1 stk.
  • 250 g frisk majs, 2 majskolber
  • 20 g olie

Sprødristede hampefrø 

 

Tilberedning

Tilberedningstid: 1 time

Rør Ponzu Citrus Sojasauce, honning, ingefær og hvidløg sammen, til honningen er helt opløst. Læg laksefileterne i marinaden, og lad dem marinere i mindst 10 minutter, dog helst i 30 minutter. Kog de brune ris efter anvisningen på pakken eller i 20-30 minutter.

Varm ovnen op til 160 °C. Bland hampefrøene med 20 g Ponzu Citrus Sojasauce, og fordel dem på en flad bageplade. Stil bagepladen i ovnen, rør rundt efter 8 minutter, og lad frøene riste videre i 4 minutter, dvs. 12 minutter i alt. Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af.

Skær pak choi-kålen og peberfrugten i ca. 2 cm tykke skiver. Løsn majskernerne fra kolberne med en stor kniv. Varm olien op i en wok, og svits pak choi, peberfrugt og majskerner i olien under kraftig omrøring. Tilsæt laksemarinaden efter 1 minut, og lad det hele koge i 3 minutter, til grøntsagerne er møre. Tag wokken af blusset.

Varm grillen op på højeste trin. Sæt laksen ind under grillen i 7-10 minutter afhængigt af stykkernes tykkelse. Lad dem grille uden at vende dem, til oversiden er karamelliseret, og fisken er mør. Da det er forskelligt fra grill til grill, hvor meget varme der afgives, skal du passe på, at laksen ikke brænder på. Drys lidt sprøde hampefrø over hver af laksefileterne. Anret grøntsagerne på tallerkener, læg laksen ovenpå, og server kogte brune ris til.