Del på Google+:

Poke bowl med sprød kylling

Ingredienser til 4 personer

  • 200 g sushi- eller jasminris
  • 1 rødløg
  • ½ dl eddike
  • ½ dl vand
  • ½ dl sukker
  • 4 stk. kyllingefilet
  • 3 spsk. hvedemel
  • 2 tsk. karry
  • 1 æg
  • 2 dl panko rasp
  • ½ lille spidskål
  • 2 avocado
  • 200 g edamamebønner uden bælg
  • 2 spsk. Kikkoman Sauce for Poke Bowl
  • 1 lime

Tilberedning

Kog risene jf. anvisningerne på pakken. Lad dem køle lidt, inden de fordeles i bunden af 4 skåle.

Skær løget i små både. Bring vand, eddike og sukker i kog og lad løgbådene simre heri i 1 minut. Sluk for varmen og lad det trække minimum 15 minutter.

Bank kyllingefileterne, så de har ensartet tykkelse (ca. 1 cm). Vend først i mel krydret med salt, peber og karry. Vend herefter i sammenpisket æg og til sidst i panko rasp. Steg 5 minutter på hver side i godt med olie. Lad kyllingefileterne hvile på fedtsugende papir og skær derefter i tynde skiver.

Blancher edamamebønnerne 1 minut. Skær spidskålen tyndt og vend i Kikkoman  poke sauce. Skær avocado i skiver. 

Anret spidskål, avocado, edamamebønner, løg og kylling på risene. Server med ekstra poke sauce og limebåde.