Del på Google+:

Svampestroganoff med sojasauce

Ingredienser til 4 personer

pr. portion: 1897 kJ / 453 kcal

  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 løg, fint hakket
  • 500 g brune svampe, skåret i kvarte
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 4 timiankviste (bladene plukkes af og hakkes)
  • 1½ spsk. paprika
  • 1 nip cayennepeber
  • 400 ml grøntsagsbouillon
  • 300 g vilde ris
  • 200 g syrnet fløde
  • 2 tsk. sennep
  • 4 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
  • 1 lille bundt persille, groft hakket
  • 1 citron, skåret i både

Tilberedning

Tilberedningstid: 50 min.

Varm olien op på en stor pande med høj kant, og damp løgene i olien i 5 minutter, til de er bløde.

Skru op for varmen, og kom svampene på panden. Svits dem i 10 minutter under konstant omrøring, til de er gyldne.

Tilsæt hvidløg, timian, paprika og cayennepeber, og steg videre i 2 minutter. Tilsæt derefter bouillonen, og lad det hele småkoge i 10 minutter. Tilsæt syrnet fløde, sennep og sojasauce, og lad retten simre videre i 10 minutter.

Mens du tilbereder svampene, koges risen efter anvisningen på pakken. Lad risen dryppe af, og hold den varm.

Lige inden servering røres noget af persillen i svampeblandingen, og resten af persillen gemmes til pynt. Anret retten med de vilde ris, og server med citronbåde og persilledrys.