Del på Google+:

Pikant gyros

Ingredienser til 4 personer

pr. portion: 2507 kJ / 599 kcal

  • 600 g svinekam
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 spsk. olivenolie
  • 4 spsk. finthakket skalotteløg
  • stødt spidskommen
  • groft kværnet peber
  • 1 spsk. provencekrydderi
  • 150 ml Kikkoman Teriyaki Marinade

Til risen:

  • 1 skalotteløg
  • 1 lille rød chili
  • 250 g basmatiris
  • 1 tsk. hakket ingefær
  • 50 g hakkede cashewkerner
  • 2 spsk. olivenolie
  • 5 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
  • 150 g ærter (frosne)
  • sukker
  • friskkværnet peber
  • lidt reven limeskal
  • hakkede korianderblade

Tilberedning

Tilberedningstid: 1 time 45 min.

Dup svinekødet tørt, og skær det i strimler. Skræl løg og hvidløg, og skær løgene i strimler. Pres hvidløgene, og rør dem sammen med olivenolien. Bland kød, løg, halvdelen af hvidløgsolien og persillen sammen, og krydr det med spidskommen, peber, urter og Teriyaki Marinade. Stil farsen på køl i ca. 1 time.

Skræl skalotteløget, og hak det fint. Skær chilien igennem på langs, og fjern kernerne. Rens og vask chilien, og snit den i fine tern. Varm en gryde op med olie, og sautér ris, skalotteløg, ingefær og cashewkerner heri. Tilsæt sojasauce og 500 ml vand samt den hakkede chili. Kog det hele op, og lad det trække under låg i ca. 5 minutter. Tilsæt ærterne, og lad det simre videre i ca. 5 minutter.

Steg kødet i en teflonpande el.lign. med resten af hvidløgsolien i ca. 5-10 minutter. Smag risen til med sukker, peber, reven limeskal og lidt koriander efter smag. Anret kødet og risen på en tallerken, og server retten.