Del på Google+:

Pandekager med Teriyaki-and

Ingredienser til 4 personer

pr. portion: 4794 kJ / 1145 kcal

  • 1 tsk. kinesisk 5-spice-krydderipulver
  • 1 fed hvidløg, fint revet
  • 1 spsk. frisk ingefær, fint revet
  • 3 spsk. Kikkoman Teriyaki sauce med ristet sesam plus yderligere 4 spsk. sauce til servering
  • 1 hel and på 1,5 kg (eller andebryster)
  • 12-16 kinesiske pandekager eller rispapir
  • 1 bundt forårsløg, skåret på langs
  • ½ agurk, skåret i fine stænger

Tilberedning

Tilberedningstid: 2 time 30 min.

Varm ovnen op til 170 °C/varmluftsovn 150 °C (gas: trin 3). Bland det kinesiske 5-spice-krydderipulver, hvidløg, ingefær og Teriyaki sauce med ristet sesam sammen. Læg anden i en stegeso, og fordel halvdelen af saucen derpå med en ske. Stil anden i ovnen, og lad den stege i 1 time. Hæld derefter resten af saucen over, og steg videre i endnu 1 time.

Skru ovnen op til 200 °C/varmluftsovn 180 °C (gas: trin 6), og steg videre i mindst 10-15 minutter, så skindet bliver sprødt. Tag anden ud af ovnen, og lad den køle af i 5-10 minutter. Pluk derefter kødet og skindet i mindre stykker.

Tilbered pandekagerne efter anvisningen på pakken. Anret andekødet og forårsløgene på pandekagerne, og dryp med ekstra Teriyaki sauce med ristet sesam før servering.