Del på Google+:

Oksemørbrad med rødvins-sojasauce

Ingredienser til 4 personer

pr. portion: 2486 kJ / 594 kcal

Tilberedning

Tilberedningstid: 30 min.

Skær porren i meget tynde skiver, og drys med kartoffelmel. Varm solsikkeolie op i en gryde, og fritér porrestrimlerne heri, til de er sprøde. Skær oksemørbraden i 2,5 cm tykke skiver, og krydr kødet ganske let med salt og peber.

Varm olie op på en pande, og steg kødet på begge sider (så det stadig er rødt og „blodigt“ indeni). Tag kødet op af panden, dæk det til med stanniol, og hold det varmt. Fjern det overskydende stegefedt fra panden. Tilsæt rødvin og sukker, og lad det koge ind til ca. 1/3 af mængden. Tilsæt naturligt brygget sojasauce, og lad saucen koge op igen.

Læg det stegte kød tilbage på panden, og varm det kort op.

Skær kødet i 3-4 mm tynde skiver på skrå. Anret kødskiverne på en tallerken med tilbehør efter eget valg (stegte grøntsager, pommes frites osv.). Kog resten af saucen ind på panden, og bland smørret i. Hæld saucen over kødskiverne. Drys til sidst med de friterede porrestrimler.