Del på Google+:

Oksekød i pikant-sød sovs

Ingredienser til 4 personer

pr. portion: 2163 kJ / 517 kcal

  • 300 g ris
  • 1-2 spsk. olie
  • 2 løg, skåret i skiver
  • 500 g minutsteaks, skåret i tynde strimler
  • 1 spsk. fint revet ingefær
  • 1 fed hvidløg, fint revet
  • 1 rød chili, udkernet og fint hakket
  • 100 ml Kikkoman Teriyaki marinade
  • 2 tsk. majsstivelse
  • 2 spsk. syltet ingefær
  • 2 forårsløg, snittet i 2,5 cm lange stykker og revet

Tilberedning

Tilberedningstid: 35 min.

Kog risen efter anvisningen på pakken. Hæld vandet fra, og hold risen varm.

I mellemtiden: Varm olien op på en stor stegepande eller i en wok, og svits løgene i ca. 3-4 minutter, til de begynder at blive bløde. Tilsæt oksekødet under omrøring, og steg det i 1 minut. Bland derefter ingefær, hvidløg, rød chili, Teriyaki marinade og 100 ml vand i. Lad det hele koge op.

Rør 1-2 spsk. af den varme sauce sammen med majsstivelsen i en lille skål, og brug blandingen til at jævne saucen med. Lad retten simre videre i et minut.

Fordel den færdige ris i 4 skåle, og anret oksekødet på risen med en ske. Drys med syltede ingefær og forårsløg.