Del på Google+:

Muffins med varmrøget laks, squash og Kikkoman naturligt brygget sojasauce

Ingredienser til 4 personer

pr. portion: 328 kJ / 78 kcal

  • 1 mellemstor squash, ca. 175, reven
  • 1 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
  • 1 tsk. frisk revet ingefær
  • 120 g varmrøget laks skåret i små stykker
  • 250 g bagemel
  • ½ tsk. stødt hvid peber
  • 50 g smør, smeltet og afkølet
  • 175 g yoghurt
  • 1 mellemstort æg

Til ostecremen:

Tilberedning

Tilberedningstid: 15 min.

1. Varm ovnen op til 200 °C (varmluftsovn 180 °C, gas trin 6). Kom reven squash, Kikkoman naturligt brygget sojasauce, ingefær, laks, mel og peber i en skål. Bland det hele sammen ved at ryste skålen, og lav en fordybning i midten.

2. Bland afkølet smeltet smør, yoghurt og æg sammen i en anden skål. Hæld yoghurtblandingen i fordybningen. Bland det hele let sammen, så der stadig er melede steder i blandingen.

3. Fordel blandingen i en muffinsform med 6 huller ved hjælp af en ske. Silikoneforme egner sig bedst, da de ikke skal smøres. Bag muffinsene i 25-30 minutter, eller indtil man kan stikke en pind i dejen, uden at der hænger noget ved.

4. Tag muffinsene ud af formen, og lad dem køle lidt af på en trådrist. Bland friskost, sød chilisauce og Kikkoman naturligt brygget sojasauce sammen i en skål, og server ostecremen til de varme muffins.