Del på Google+:

Mørbrad med karry og kokos

Ingredienser til 4 personer

pr. portion: 1795 kJ / 429 kcal

  • 600 g svinemørbrad
  • 6-8 spsk. Kikkoman Teriyaki marinade
  • 2 spsk. kokosmel
  • 300 g grønne bønner (evt. frosne)
  • salt
  • 1 bdt. forårsløg (ca. 200 g)
  • 2 spsk. madolie
  • 300 ml kokosmælk
  • 1 mango
  • 2-3 spsk. karrypulver
  • 2 spsk. kokoschips

Tilberedning

Tilberedningstid: 40 min.
Marineringstid: 20 min.

Dup mørbraden tør, og skær den i brede strimler. Rør 4 spsk. Teriyaki marinade sammen med kokosmelet, læg kødet i marinaden, og lad det trække i mindst 20 minutter. Skyl og nip bønnerne, og kog dem i ca. 10 minutter i vand med salt. Rens og skyl forårsløgene, og skær dem i ringe på skrå. Varm olien op i en wok eller på en stor pande, og steg kødet i olien. Tag derefter kødet op, og stil det lunt. Sautér bønnerne og forårsløgene i det resterende stegefedt. Tilsæt kokosmælken, lad den koge op, og lad det hele simre i ca. 5 minutter under omrøring. Skræl mangoen, og skær frugtkødet fra stenen i både, som derefter skæres i tern. Kom mangoen og kødet i retten, og varm det hele op sammen et kort øjeblik. Smag til med Teriyaki og karrypulver. Rist kokosflagerne på en pande, til de er gyldne, og drys dem over retten. Serveres med aromatisk ris efter behag.

Tip: De grønne bønner kan fint erstattes med frisk broccoli.