Del på Google+:

Marokkansk inspireret poke bowl

Ingredienser til 4 personer

pr. portion: 2624 kJ / 627 kcal

  • 300 g perlecouscous (store couscous)
  • 10 ml olivenolie
  • 5 g ras-el-hanout-krydderiblanding, pulver
  • 400 g oksemørbrad, ca. 3 cm tyk
  • 120 ml Kikkoman Poke Sauce
  • 350 g aubergine, 1 stk., mellemstor
  • 20 ml olie
  • 100 g skoleagurk
  • 100 g cremefraiche
  • Fintrevet skal af 1 økologisk citron
  • 50 g granatæblekerner
  • 10 g frisk bladpersille

 

 

Tilberedning

Varm ovnen op til 220 °C. Skær auberginen igennem på langs, og skær hver af halvdelene igennem på tværs. Skær hvert af stykkerne i fire ca. 3,3 cm brede både på langs. Pensl auberginebådene med olie, krydr med salt, og rist dem i ovnen i 30-40 minutter, til de er gyldne.

Skyl perlecouscoussen, og kog den i rigeligt vand med salt ved jævn varme efter anvisningen på pakken. Som regel skal den koge i 10-12 minutter. Sluk for kogepladen, og lad couscoussen dryppe af. Kom den på panden igen, krydr med ras-el-hanout og olivenolie, og hold den varm.

Varm olien op på en pande, og brun kødet godt på begge sider (2 minutter på hver side). Sluk for kogepladen, og lad kødet hvile.

Bland cremefraiche og reven citronskal sammen i en lille skål. Krydr med salt.

Snit agurkerne i tynde skiver. Hak persillen groft.

Skær det møre kød i tynde skiver på tværs af fibrene; kødet skal stadig være rosa i midten. Smag til med Kikkoman Sauce for Poke Bowl.

Fordel couscoussen i 4 portionsskåle. Anret derefter de andre forberedte ingredienser oven på couscoussen på skift rundt langs kanten: agurk, aubergine, marineret kød inkl. sauce. Anret cremefraichen, den hakkede persille og granatæblekernerne i midten. Dryp med lidt ekstra Kikkoman Sauce for Poke Bowl efter smag og behag. Serveres straks.