Del på Google+:

Makrobiotisk poke bowl

Ingredienser til 4 personer

pr. portion: 2707 kJ / 646 kcal

  • 300 g quinoa
  • 500 g fast tofu
  • 200 ml Kikkoman Poke Sauce
  • 200 g rødbede, kogt, færdigkøbt
  • 200 g namenia
  • 60 g gulerod (1 stk.)
  • 60 ml Seasoned Vinegar for Sushi Rice
  • 40 g ristede løg, færdigkøbt
  • 10 g frisk dild

Tilberedning

Skær tofuen i små mundrette stykker, og vend den i Kikkoman Sauce for Poke Bowl. Lad tofuen marinere, mens du forbereder resten.

Skyl quinoaen, og kog den i rigeligt vand med salt ved jævn varme efter anvisningen på pakken. Som regel skal den koge i 10-12 minutter. Sluk for kogepladen, og lad quinoaen dryppe af. Kom den på panden igen, og lad den trække under låg i 5-10 minutter. Løsn quinoaen med en gaffel, og hold den varm.

I mellemtiden skylles nameniaen og dampes i en dampkoger ved stærk varme under låg i 4-5 minutter. Skyl den derefter i 1 minut under rindende koldt vand, og krydr med salt. Hvis du ikke har en dampkoger, kan du i stedet bruge et dørslag i en gryde med tætsluttende låg. Fyld op med vand med jævne mellemrum. Hvis du ikke kan få fat på namenia, kan du i stedet bruge broccolini eller broccolibuketter skåret i mundrette stykker. 

Snit guleroden i fine små stænger. Brug evt. en høvl. Bring Seasoned Vinegar for Sushi Rice i kog på en lille pande, og hæld den over gulerødderne. Lad dem køle af.

Skær de kogte rødbeder i fine halvmåneformede skiver. Krydr med lidt salt. Du kan også selv koge rødbederne på forhånd: Pak de rå rødbeder med skræl ind i stanniol, og bag dem i ovnen ved 180 °C, til de er møre, og man let kan stikke en gaffel ned i dem. Som regel skal de bage i ca. 90 minutter, men afhængigt af størrelsen skal de have op til 2 timer. Skræ derefter rødbederne, og opbevar dem i køleskab indtil brug.

Hak dilden groft.

Fordel quinoaen i 4 portionsskåle. Anret de andre forberedte ingredienser oven på quinoaen på skift rundt langs kanten: dild, rødbedeskiver, marineret tofu inkl. marinade, nameniaog igen rødbedeskiver. Anret gulerodsstængerne i midten, og drys med ristede løg. Dryp med lidt ekstra Kikkoman Sauce for Poke Bowl efter smag og behag. Serveres straks.