Del på Google+:

Lynstegt kylling

Ingredienser til 4 personer

pr. portion: 1152 kJ / 275 kcal

  • 600 g kyllingebrystfilet (uden skind og ben)
  • 2 fed hvidløg
  • 1 løg
  • ½ tsk. frisk ingefær
  • 6 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
  • 3 spsk. maizenamel
  • 2 spsk. vegetabilsk olie
  • 1 rød peberfrugt
  • 200 g champignon
  • 100 g sukkerærter
  • kogte ris

Tilberedning

Tilberedningstid: 30 min.
Marineringstid: 15 min.

Vask kyllingekødet, dup det tørt, og skær det i smalle strimler. Pil hvidløgsfeddene og løget. Pres hvidløgene, og skær løget i tynde ringe. Rør begge dele sammen med finthakket ingefær, 3 spsk. sojasauce og 2 spsk. maizenamel. Læg kyllingestrimlerne i marinaden, og lad dem trække i mindst 15 minutter. I mellemtiden røres de resterende 3 spsk. sojasauce sammen med 1 spsk. maizenamel og 250 g vand. Varm 1 spsk. olie op på en meget varm wok eller pande. Svits kyllingestrimlerne ved høj varme i ca. 3 minutter, og tag dem op igen. Skær peberfrugten i halve, skyl og udkern den, og skær den i tern. Rens champignonerne, og skær dem i skiver. Skyl og klargør sukkerærterne. Varm resten af olien op på den samme pande, og svits grøntsagerne ved høj varme i ca. 5 minutter under konstant omrøring. Tilsæt kyllingestrimlerne og sojasauce-maizena-blandingen. Kog det hele op under konstant omrøring, og kog videre i ca. 1 minut, indtil saucen bliver tyk. Serveres med varme ris. 

Tip: Efter ønske kan kyllingekødet erstattes med mør oksemørbrad eller pillede og rensede rejer.