Del på Google+:

Limelaks med appelsin- og agurkesalat

Ingredienser til 4 personer

pr. portion: 2254 kJ / 538 kcal

 

 

 

 

Til salaten:

 

 

 

 

Tilberedning

Tilberedningstid: 30 min.
Marineringstid: 30 min.

Rør en marinade sammen af Tamari glutenfri sojasauce, den let knuste stilk citrongræs, limesaft og olie. Skyl laksefileterne, og dup dem tørre. Pensel fileterne med marinaden, dæk dem til, og stil dem på køl i ca. 30 minutter.

Skræl appelsinerne, og skær frugtkødet mellem hinderne ud i fine fileter. Skræl agurken, og skær den i stimler på langs med en kartoffelskræller. Skyl og rens brøndkarsen, og nip bladene af. Rør olie, eddike og sojasauce sammen, og smag til med peber og sukker.

Svits laksefileterne på begge sider i en slip let-pande, tilsæt resten af marinaden, og lad fileterne stege videre i ca. 5-10 minutter, idet de vendes af og til. Anret salatingredienserne på en tallerken, og dryp med dressingen. Anret laksen på salaten før servering.

Tip: Lad ikke laksefileterne trække i marinaden i mere end 30 minutter, da citrussaften ellers vil kunne gøre laksekødet hårdt og hvidt, som om det var kogt. Forvis dig om, at panden er rigtig varm, før du lægger laksen på panden. Ellers vil fiskefileterne hænge fast i bunden af panden og gå i stykker, når du forsøger at vende dem.